Door |Geüpdatet op: 03 oktober, 2013|4.5 min leestijd|

Ibiza. De naam alleen al roept waarschijnlijk al veel beelden bij je op. Niet echt onlogisch, want Ibiza is een unieke bestemming. Zo uniek zelfs, dat dit wereldberoemde eiland ook populair is bij de grootste sterren. Dit geeft Ibiza dan ook al vaak de stempel onbetaalbaar te zijn. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Allereerst is Ibiza een fantastisch veelzijdig eiland, maar ook zeker een bestemming van uitersten in alle opzichten. Van verscholen baaitjes, tot uitbundige feesten en van Hollandse eettentjes tot peperdure loungetenten. Uiteraard ontbreekt ook de beroemde hippiesfeer niet op Ibiza. Maar wellicht het allerleukste van dit alles is dat je op Ibiza zelf het budget kunt bepalen. Alles kan en mag, maar niets moet!

Bijzondere zonsondergangen
Vanuit Nederland is het slecht 2,5 uur vliegen naar dit Spaanse eiland, wat onderdeel uitmaakt van de Balearen. Die heerlijke Spaanse sfeer tref je hier dan ook zeker aan. Om een portie goede tapas weg te spoelen met een glaasje huisgemaakte sangria hoef je dan ook nooit lang te zoeken. Uiteraard smaakt dit het beste bij een ondergaande zon!  Gelukkig is er bijna altijd mooi weer op Ibiza: de zon schijnt hier in de zomermaanden vrijwel altijd.

Eén van de meest bijzondere zonsondergangen van Ibiza is zeker bij Café del Mar in San Antonio. Dit wereldberoemde café is inmiddels een begrip en brengt mensen uit alle windstreken bij elkaar om iedere dag weer de afsluiting van de dag met elkaar te ‘vieren’. Zodra de zon bijna in de Middellandse Zee zakt is de hele boulevard van San Antonio al druk bezet om dit dagelijkse ritueel bij te wonen, maar vooral om dit in ieder geval één keer mee te maken. Mensen genieten van een drankje op het terras, terwijl anderen hun eigen eten & drinken hebben meegenomen en gewoon op de rotsen gaan zitten. Het is onbewolkt en de felle zon verdwijnt bijna in zee. Zelfs de speedbootjes liggen allemaal even stil voor dit moment. Plotseling beginnen de mensen af te tellen en is de zon volledig achter de horizon verdwenen. Een luid gejuich klinkt, want dit was alwéér een geslaagde zonnige dag op Ibiza en de avond gaat nu pas beginnen…

Ibiza

Overal een gezellig plekje
De avonden zijn net zo veelzijdig als de dagen, maar voor de meest sfeervolle eettentjes (en om de typische Ibiza-sfeer te ervaren) kun je het beste naar Ibiza-stad gaan. Deze eeuwenoude stad is werkelijk waar prachtig. De verlichte grote burcht uit de 16e eeuw staat prominent boven op de heuvel, waarbij aan de voet alle steegjes en pleinen bezaaid zijn met (souvenir)winkeltjes, knusse terrasjes en goede eettentjes. Midden in Ibiza-stad staat de ’Portal de Ses Taules’, een indrukwekkende ophaalbrug wat je zeker aan de Middeleeuwen doet denken. Deze belangrijke (voetgangers)verbindingsweg kun je eenvoudig doorkruisen, om vervolgens weer op een fantastisch plein uit te komen met een enorm aanbod aan restaurants. Het leuke van Ibiza-stad is dat alle wegen leiden naar een gezellig plekje en waar iedereen bewust van het goede zomerleven lijkt te genieten.

Zon, zee en een feestje
Ibiza heeft ontzettend veel leuke (bad)plaatsen, waarvan Figueretas, Playa d’en Bossa, San Antonio en Santa Eulalia de bekendste zijn. Al deze plaatsen zijn voorzien van een heerlijk strand en een diversiteit aan vermaak voor jong en oud. Zo is Santa Eulalia vooral in trek bij gezinnen, terwijl Playa d’en Bossa en San Antonio ook erg populair zijn bij iedereen die wel zin heeft in een feestje. Het grote voordeel van Figueretas is dat je kunt lopen naar Ibiza-stad, waarbij je ook een groot deel over de levendige boulevard kunt lopen. Aan je linkerhand alle heerlijke terrasjes en aan je rechterhand de kalme zee, dat is nog eens vakantie!

JZShutterstockPortinatx2_60

Relaxen en ontdekken
Om je vakantie helemaal naar wens in te vullen, heeft Sunweb een veelzijdig excursieaanbod samengesteld. Dit zorgt ervoor dat je de dagen aan het strand ook eenvoudig kunt afwisselen met leuke activiteiten. Zo is een dagje naar het eiland Formentera een echte aanrader. Er zijn meerdere bootverbindingen, welke je in een mum van tijd naar dit paradijselijke eiland brengen. Mocht je nog nooit in de Caribbean zijn geweest, dan is dit wellicht een goede kennismaking. De stranden zijn wit en de zee kraakhelder. Dit moet haast wel heel ver weg zijn. Maar schijn bedriegt, want je zit toch nog echt in Spanje. Sterker nog, het is slechts 9 kilometer voor de kust van Ibiza gelegen. Het relaxte leven en de prachtige stranden staan garant voor een dagje ontspanning. Tip: huur een scootertje, om zo alle mooie stranden af te gaan!

Uiteraard kun je ook een nachtje plezier beleven in de grootste, de mooiste of de beste club ter wereld. Met name in de zomermaanden staat er elk weekend wel ergens een wereldberoemde DJ te draaien. Zo is club Space in 2013 nog uitgeroepen tot de beste club ter wereld. Maar ook clubs als Privilege, Ushuaia en de Pacha zijn echte trekpleisters van dit veelzijdige eiland. En toegegeven dat clubs vrij prijzig zijn, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de avond op een terras aan zee of in het oude centrum van Ibiza-stad af te sluiten. Juist deze combinatie maakt Ibiza zo uniek. Het eiland is zo veelzijdig, dat je helemaal zelf kunt beslissen welke kant je op gaat én tegen welk budget.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
03 oktober, 2013|1 Reacties

Gerelateerde berichten