Door |Geüpdatet op: 03 januari, 2013|1.7 min leestijd|

Met de auto op vakantie is ideaal. Je kunt vertrekken wanneer je wilt, stoppen wanneer je wilt en je hoeft nooit bang te zijn dat je koffer ergens is kwijt geraakt. Je reis in eigen handen! Alleen soms kunnen de ritten wel wat lang duren. Hier dus een aantal handige tips om uitgerust op jullie vakantiebestemming aan te komen.

Als er een lange rit voor de boeg staat, kan het handig zijn om midden in de nacht te vertrekken. ‘s Nachts of vroeg in de ochtend is het natuurlijk een stuk rustiger op de weg. De kinderen kunnen dan nog even rustig verder slapen in de auto en jullie komen overdag aan op de bestemming. Een ontspannen start van je vakantie!

Dan komt er natuurlijk ook nog een moment dat de kinderen wakker worden en zich langzaamaan beginnen te vervelen. Natuurlijk is spelen op een tablet of game computer leuk, maar na een tijdje verveelt dat ook of de batterij raakt leeg. Je kunt van tevoren een tas met verrassingen klaarmaken waarin je doodgewone cadeautjes inpakt. Denk bijvoorbeeld aan ingepakte bibliotheek boeken, uitgeprinte kleurplaten of een klein knuffeltje. Natuurlijk moeten ze wel wat doen voor een cadeautje! Laat ze bijvoorbeeld vijf gele auto’s spotten of zoeken naar 4 nummerborden uit verschillende landen. Daar zijn ze geheid even zoet mee.

Elke twee uur een pauze inlassen. Niet alleen prettig voor degene die rijdt, maar ook voor de kinderen. Eventjes rondrennen en wat lekkers eten en dan weer verder. Op vakantie heb je alle tijd, waarom zou je dan ook niet van de rust genieten?

Handig is het ook om een wegenkaart mee te nemen in het geval de navigatie het begeeft. Ook leuk om de kinderen bezig te houden. Laat ze op een oude kaart de weg uitstippelen en ervoor zorgen dat jullie wel op de juiste bestemming aankomen! Zo is iedereen actief bezig en voor je het weet ben je op de bestemming!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
03 januari, 2013|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.