Door |Geüpdatet op: 27 november, 2019|2.5 min leestijd|

Sommige mensen vinden het heerlijk: die knisperende kou, een witte kerst, gezelligheid. Natuurlijk ben ik ook een groot voorstander van gezelligheid hoor, maar dan wel met volop zonlicht en zo min mogelijk kleding graag. Of ik nog een kerstboom doe? Nee, ik ga voor een palmboom dit jaar!

Wat heb ik er toch altijd een hekel aan: mezelf aankleden in de winter. Het is koud dus ik pak me goed in met meerdere lagen kleding, een dikke jas, sjaal en handschoenen, totdat ik haast niet meer kan bewegen. Als een Michelin-mannetje sjok ik straks weer naar kantoor, charmant noch ontspannend. Vol verlangen kijk ik naar mijn zomerse bloesjes en shorts in mijn kledingkast. Wanneer zou ik die weer eens tevoorschijn kunnen halen?

Winterdip voorkomen

Als ik op kantoor kom en de verwarming op de hoogste stand draai, bedenk ik het beste kerstcadeau voor mezelf. In plaats van alleen maar te gaan zitten klagen en jammeren neem ik het heft in eigen hand. Dit jaar wil ik een winterdip voorkomen. Ik kruip achter mijn computer op zoek naar de zon…

Hang dit jaar de kerstverlichting op in een palmboom!

Canarische eilanden

Griekenland, Italië? Erg mooi maar ik weet niet zeker of dat qua temperatuur en eventuele neerslag aan mijn verwachtingen gaat voldoen. Ik wil wel een beetje strandweer. De Canarische eilanden dan? Dat ligt een stuk zuidelijker, het is daar ’s winters met minimaal 21°C nog steeds warm genoeg. De eilanden hebben slechts zo’n 18 regendagen per jaar dus het is zo goed als gegarandeerd dat ik daar van de kerstvakantie een echte zonvakantie kan maken. Ik zou naar Lanzarote kunnen gaan, roadtrippen is daar zo tof! Of toch naar Gran Canaria met de witte stranden? Tenerife is ook zo leuk, en niet te vergeten Fuerteventura… Ik heb ze allemaal al een keer gezien maar zou ze stuk voor stuk nog eens bezoeken, er valt elke keer wel weer wat nieuws te ontdekken. Keuzestress! Nog even verder kijken dan maar…

Egypte

Terwijl ik op Google Maps zit te loeren waar het nog meer warm zou kunnen zijn in de winter, en toch niet al te ver weg, stuit ik op Egypte. Over gegarandeerd zon gesproken! In het noorden van Afrika gaat dat natuurlijk wel lukken. Perfect. En het is ook weer eens wat anders dan dat Mediterraanse. Een beetje research leert mij dat de Rode Zee een duik- en snorkelparadijs is, leuk! Er is een groot aanbod van goede hotels uiteenlopend van budget tot super chique. Vele liggen in de buurt van of zelfs aan een strand. Maar Egypte is niet alleen maar een bestemming om te relaxen en aan het strand te liggen. Het staat natuurlijk vooral bekend om de eeuwenoude imposante cultuurschatten: piramides, sfinxen, farao’s, hiërogliefen en Cleopatra. Ook uit historisch oogpunt bekeken is Egypte een zeer interessante bestemming. En de door mij felbegeerde palmbomen? Check!

Dat wordt nog lastig kiezen, maar, beter keuzestress over een vakantiebestemming dan kerststress in het koude en gure thuisland!

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
27 november, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.