Door |Geüpdatet op: 27 maart, 2017|3.6 min leestijd|

Twijfel je of Griekenland een kindvriendelijke bestemming is? Lees dan dit gastblog van Anja. Zij ging vorig jaar in mei met één van haar kinderen op vakantie ging naar Kreta om uit te rusten en deelt haar tips. 

Soms moet een moeder ook eens aan zichzelf denken … en doordat we het geruime tijd zwaar te verduren kregen in ons gezin besloot ik in de lente van 2016 om eventjes wat me-time te nemen. Ik boekte een vakantie naar mijn favoriete dorpje op Kreta: Agia Galini, een oud vissersdorpje, helemaal in het zuiden geleden. Jaren geleden gingen mijn vriend en ik hier soms naartoe als koppel, toen nog zonder kinderen … niets dan goede herinneringen aan dit plekje!

Samen op reis

Enkele dagen voor mijn vertrek gingen de prijzen dermate omlaag in dat ik besloot om mijn zoontje van 5 mee te nemen. Samen zijn we het weekend na Hemelvaart vertrokken. Het was een relatief late vlucht en toen we in Heraklion landden was het al donker. De bus bracht ons over de bergen naar het hotel in het zuiden: Ik was al eens eerder in hotel Petra geweest en ik had er ook alleen maar goede herinneringen aan.

Gezellige ontmoetingen

De dag na onze aankomst werden we verwelkomd door reisleidster Michelle. Een zeer lieve en bekwame dame die ondertussen zelf in Agia Galini woont. Ze kan echt insidertips geven over van alles en nog wat. We kochten bij haar een boekje met enkele wandelroutes. Tijdens de briefing scoorde mijn zoontje Luca meteen bij de medereizigers. Met zijn blonde haar en zijn sociale babbel werd hij snel ieders vriend. Er waren nog twee leuke Gentse dames in ons hotel en later maakten we ook nog kennis met een Duits koppel … van hen kreeg Luca radijsjes, snoeptomaatjes en een fijn zelfgemaakt souvenirtje.

Wandeling op maat

Op dag drie maakten we de wandeling naar Agios Georgios. Een tochtje van slechts 5 km, maar op een warme dag best wel pittig want je wandelt door de bergen en over onverharde wegen. Ik was een hele trotse mama want mijn kleine Luca heeft de volledige tocht zelf gewandeld (oké, ik heb hem misschien één keer 50 meter op mijn nek gedragen … maar meer dan dat lukte me niet dus de rest heeft hij zelf gedaan)

Ter plaatse maakte Luca kennis met een heel mooi meisje: Ella’tje. Zij was ook 5, maar tijdens de wandeltocht zat ze bij haar vader in de rugzak. De twee kindjes hebben fijn gespeeld aan het strand tot we ’s avonds met de boot terugkeerden.

Luieren bij het zwembad

De overige dagen brachten we vooral door aan het zwembad van hotel Petra: een klein maar fijn en schoon zwembad, met weinig bezoekers in mei. We gingen ook elke dag naar de supermarkt waar ze Luca na twee dagen steeds vriendelijke begroetten met “gia sou Luca” (hallo Luca) Zelfs als we niet gingen winkelen kwam de meneer van de winkel naar buiten gelopen om hallo te roepen. Ook bij het poetspersoneel in het hotel was Luca snel bekend en bij de receptionist die avonddienst had. En zo kan Luca nu dus al enkele woorden Grieks, naast “gia sou” kan hij ook nog “Calimera” en “Calinichta” zeggen.

De hippiegrotten van Matala

We hebben tenslotte ook nog een autootje gehuurd via Michelle. Het was heel fijn dat we het autozitje gratis mochten gebruiken. Ver zijn we niet geweest, maar ik dacht wel dat Luca de hippiegrotten van Matala leuk zou vinden … en dat was ook zo. Hij kroop erin en ging uiteraard hoger dan mama aandurfde … mijn kleine blonde held!

Het was een heerlijke reis! Een reis naar één van de mooiste dorpjes ter wereld, met heel erg vriendelijke mensen. Maar ook een unieke week voor moeder en zoon … iets dat we allebei nooit zullen vergeten!

Wanneer je op vakantie bent is het fijn dat er reisleiding aanwezig is. Het is een prettig idee dat je, wanneer het nodig mocht zijn, altijd iemand kan bereiken. Lees hier hoe een dag van Sunweb reisleiding eruit kan zien.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?