Door |Geüpdatet op: 16 november, 2015|2 min leestijd|

Hoeveel Griekse eilanden kun je uit je hoofd opnoemen? Ik zou het knap vinden als dat er meer dan vijf zijn. Daarom heb ik wat inspiratie voor je waardoor je vast en zeker de kriebels krijgt en wilt gaan eilandhoppen. Het eerste eiland in de spotlights is het prachtige Santorini. Je hoeft ons trouwens niet te geloven op ons woord; geloof de Grieken maar die hier zelf ook op vakantie gaan!

Authentiek eiland
Ga je lekker eilandhoppen in Griekenland, dan kun je Santorini eigenlijk niet overslaan. Santorini is onderdeel van de eilandengroep Cycladen. Je bent er al na een vlucht van 3 uur, dus dat valt best mee. En wat doe je na aankomst? Nou, genieten, net zoals ik heb gedaan! Kijk maar eens om je heen tijdens de rit naar je accommodatie en zie hoe schilderachtig het hier is. Die niet te missen witte kerkjes en blauwe koepeldaken die je altijd op foto’s ziet, heb ik hier zelf gefotografeerd. Ik had keus genoeg. Het is hier nog lekker authentiek. En natuurlijk is het altijd heerlijk weer…

Appartementen Bella Santorini in Perivolos

Luxe en voordelig: jij mag het zeggen
Zon en strand zijn de ingrediënten van vakanties op de ‘standaard’ Griekse eilanden. Maar ook op Santorini kun je daarvoor prima terecht. Het eiland is alleen iets rustiger dan de bekendere bestemmingen. Op de zwarte vulkaanstranden en tijdens het zwemmen in de natuurlijke, hete bronnen heb ik me prima vermaakt. En dat zul jij ook ongetwijfeld doen. Wil je kleinschalig verblijven, dan kan ik je Appartementen Sellada in Kamari aanbevelen. Dit is de oudste badplaats van het eiland en je verblijft dicht bij het strand. Wil je stijlvol verblijven, dan kun je terecht in Hotel Veggera. Dit complex ligt in Perissa, waar je het langste strand van Santorini vindt. Uiteraard hebben we ook kant-en-klare reizen voor eilandhoppen beschikbaar. Want er is nog veel meer moois te zien in de omgeving!

Hotel La Mer Deluxe & Spa

Waanzinnig uitzicht
Wist je dat Santorini vooral bekend is als bestemming voor een huwelijksreis? Maar ook zonder trouwplannen kun je hier heerlijk genieten. Er zijn heel veel leuke barretjes en prima restaurants te vinden. Veel daarvan hebben een waanzinnig uitzicht, omdat ze wat hoger liggen. Zorg dus dat je genoeg geheugenkaarten bij je hebt, want ik heb echt veel foto’s gemaakt op dit mooie eiland. Veel plezier!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?