Door |Geüpdatet op: 18 november, 2015|2.2 min leestijd|

Oké, technisch gezien is het geen eilandhoppen als je de Peloponnesos bezoekt. Het is namelijk een schiereiland. Maar ja, je moet toch ergens beginnen als je de Griekse eilanden wilt ontdekken? Nou, dan is er geen betere plek dan een schiereiland om langzaam aan het idee te wennen!

Griekse goden bezoeken
Die eilanden zijn natuurlijk hartstikke mooi, maar ik moet zeggen dat ik het vasteland van Griekenland toch ook zeker de moeite waard vond. De Peloponnesos heeft heel wat moois te bieden als je van de Griekse verhalen uit de oudheid en van historische monumenten houdt. Zelf luister ik graag naar de mythes en dan is er niets mooier dan zelf op de plek staan waar veel van deze verhalen zich afspelen. Ik hoef alleen maar de naam Olympia te noemen en je denkt meteen aan de Olympische Spelen en aan de oppergod Zeus. Hier vind je ruïnes van diverse tempels waar de oude goden aanbeden werden. Indrukwekkend!

Peloponnesos

Spookrots?
Relaxen op het strand kan natuurlijk ook prima. We hebben het tenslotte over Griekenland… Op onze Facebookpagina over de Peloponnesos vind je heel veel informatie, foto’s en video’s over deze regio. Bijvoorbeeld over een dagtrip naar Monemvasia in het zuiden. De video is oud en in het Grieks, maar ik vind dat je wel heel mooi kunt zien wat je van deze authentieke Griekse stad kunt verwachten. Nog een interessant weetje is deze opmerking die geplaatst wordt bij de grote rots langs de kust van Monemvasia:

“There’s this very hauntingly strange large rock off the southern tip of Lakonia, in the Peloponnese, Greece. This island rock has so much history I saw a World War II ghost as I tossed and turned in my sleep, and I’m not a ghost believer.”

Ik heb niks engs gezien hoor, dus je mag zelf weten of  je het verhaal gelooft of niet!

Hoge klantwaardering
Dan nog even wat tips voor accommodaties in de Peloponnesos. Appartementen Errietta in Stoupa kreeg een zeer hoge klantwaardering (een 9) en dat snap ik wel. Lekker dicht bij het strand en het centrum en natuurlijk modern ingerichte appartementen. Bovendien kun je in dit dorp lekker wandelen en op het strand liggen. De hoge bergen en de ruige natuur geven het een typisch Griekse uitstraling. Ook in Stoupa vind je Aparthotel Georges. Hier kun je kiezen uit een appartement of een studio. In Agios Nikolaos kan ik je Appartementen Sunset aanbevelen. Daar kun je mooi uitkijken over de olijfbomen en de zee. Lekker genieten…

Appartementen Sunset

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
18 november, 2015|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Marga 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Zo leuk gedaan! dank je wel! het is een super bestemming!
    Reisleiding Marga Schaapman


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.