Door |Geüpdatet op: 21 november, 2015|2.1 min leestijd|

Er zijn gewoon heel, heel veel mooie Griekse eilanden. Dat is de enige conclusie die ik kan trekken nadat ik de Cycladen heb ontdekt. Geloof me, dit wil je zelf ervaren!

Van Santorini naar Mykonos
Op de Cycladen kun je heerlijk eilandhoppen. In de blogpost over Santorini kun je lezen waarom dit eiland een van de populairste is van de eilandengroep. Het feit dat de Grieken hier zelf ook graag op vakantie gaan, zegt eigenlijk alles. Waar of niet? Die mensen hebben zo ontzettend veel mooie plekken om uit te kiezen voor hun vakantie, dus op hun oordeel kun je prima vertrouwen! Naast Santorini zijn ook Mykonos, Naxos en Paros geliefde eilanden van de Cycladen. Mykonos staat bekend om zijn uitgaansleven en hippe stranden, maar ook om historische bezienswaardigheden en de schilderachtige wijk die Klein-Venetië genoemd wordt. Zelf houd ik erg van foto’s maken tijdens mijn vakantie en dat kon ik hier prima. Vooral de huizen die helemaal aan de rand van de zee staan leveren mooie plaatjes op!

En op naar Naxos en Paros
Hou je van mooie zonsondergangen? Dan maakt het eigenlijk niet uit naar welk eiland van de Cycladen je gaat: overal kun je heerlijk genieten van het prachtige uitzicht. Als je graag de natuur om je heen hebt op vakantie, dan kan ik je Naxos aanraden. Naast de witte gebouwen vind je daar heel wat groen in de vorm van olijfbomen en boomgaarden met vijgen, druiven en citrusvruchten. Paros is al net zo mooi. Hier heb ik het lekkerst gegeten van alle Griekse eilanden. In een taverna in de haven heb ik het authentieke Griekse leven geproefd. Echt, alleen daarom al zou ik zo weer teruggaan! Wat ook wel leuk is om te weten, is dat de Cycladen ook bekend staan om hun kunst. Al 6000 jaar geleden maakten ze op de eilanden zogenaamde idolen, beeldjes zonder gezicht, met alleen een neus. Uiteraard kun je nu op elk eiland souvenirs kopen die er net zo uitzien. Misschien leuk voor je (schoon)ouders?

Geniet van het uitzicht tijdens het eilandhoppen

Fijne hotel en goede appartementen voor stellen
Kies je voor kleinschalig dan is Appartementen Sellada een absolute aanrader. Lekker dicht bij het strand en met alle comfort die je maar kunt wensen. In dezelfde plaats als dit hotel, Kamari, vind je ook Hotel Beach Boutique. Een trendy hotel met een creatieve inrichting! Vooral stellen kozen voor Appartementen Bella Santorini in Perivolos. Ideaal dus als je met zijn tweetjes gaat!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
21 november, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.