Door |Geüpdatet op: 22 november, 2015|2.1 min leestijd|

Zo’n mooie eilandengroep als de Sporaden kom je maar sporadisch tegen (sorry, ik moest hem even maken). Maar zonder gekheid: deze Griekse eilandengroep is een waardige afsluiter van onze serie Klein Grieks. Hop, op naar de Sporaden!

Het grootste eiland: Skopelos
Lekker op vakantie naar de mooiste eilanden van Egeïsche Zee, dat was mijn doel toen ik naar de Sporaden ging. Natuurlijk blijft het altijd appels met peren vergelijken, maar ik moet zeggen dat ik meer moois heb gezien dan ik vooraf verwacht had. Je kent dat wel: onbekend maakt onbemind. In het geval van de Sporaden was het zeker de moeite waard om tijdens het eilandhoppen de sfeervolle eilanden te ontdekken. Ze hebben allemaal hun eigen sfeer en stuk voor stuk vind je er veel groen, wat ik ook niet echt gewend was op de Griekse eilanden waar ik tot nu toe geweest was. De baaien bieden je volop rust, zelfs op Skopelos, het grootste eiland van de Sporaden. Uiteraard heb ik in de Griekse zon lekker op het strand gelegen, maar het binnenland met groene heuvels en mooie dorpjes mocht er ook zijn!

Appartementen Dionyssos

Sfeervol Skiathos en Alonissos
Ook Skiathos is een populair eiland op de Sporaden. Hier vind je misschien nog wel meer natuur dan op Skopelos. Wat ik op Skiathos ook mooi vond zijn de gezellige boulevards en barretjes waar je heerlijk kunt loungen. Daar had ik echt het gevoel dat ik vakantie had. Even lekker niks doen. Qua accommodaties heb je hier trouwens genoeg keuze. Kies voor Appartementen Fengeros als je een rustige vakantie wilt in een groene omgeving. Veel stellen kozen voor deze accommodatie in Skiathos-Stad, maar ook voor Appartementen Palmyra. Dat snap ik best, want hier is een fijn zwembad te vinden en je hebt alles vlakbij: strand, centrum, restaurant en bushalte. Verderop, in Koukounaries, vind je Appartementen Dionyssos. Veel Griekser wordt het natuurlijk niet qua naam. Hier kun je voordelig verblijven op Skiathos, ook met kinderen. En als je het eiland eenmaal ontdekt hebt, kun je weer verder hoppen naar het volgende. In dit geval is dat Alonissos. Hou je van totale rust tijdens je vakantie, dan moet je hier zeker naartoe. Dit is namelijk het minst toeristische eiland van de Sporaden. De grillige kustlijn vond ik erg mooi om te zien en de kleine baaitjes bieden prachtige uitzichten. Hier kun je echt helemaal tot jezelf komen!

Appartementen Fengeros

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?