Door |Geüpdatet op: 08 december, 2015|2.3 min leestijd|

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik zelf op La Palma ben geweest. Ik zat op school en ging op studiereis met een aantal klasgenoten. Totaal onvoorbereid vloog ik voor het eerst naar de Canarische Eilanden, spannend! De eerste indruk die ik van La Isla Bonita kreeg, en die me altijd bijgebleven is, is dat het eiland wel heel klein moest zijn: de piloot moest zo hard remmen op de korte landingsbaan, dat ik bijna uit m’n stoel schoot…

Hoewel La Palma een eiland is voor rustzoekers, hoef je niet per sé van wandelen en natuur te houden, wil je een topvakantie tegemoet gaan. Ook als je van zonnen, shoppen en borrelen houdt, kun je naar dit bijzondere eiland toe. Het is wel handig als ten minste één iemand van het gezelschap zijn of haar rijbewijs heeft, want dan kom je nog eens ergens.

la palma 3

Mijn favoriete plekje
Als ik niet toevallig naar rechts had gekeken, dan was dit fantastische plekje aan mij voorbij gegaan. ‘Wauw! Rijd eens terug, wat was dat!?’ Vanaf de weg zien we een fleurig pleintje met bankjes en beelden in vrolijke kleuren. Het blijkt Plaza La Glorieta Las Manchas te zijn, vlak bij Los Llanos de Aridane. Het is een waar kunstwerk bestaande uit dieren en planten, gemaakt van duizenden mozaïek steentjes. Dit is het allerleukste plekje op het hele eiland en we zijn de rest van de dag blij dat we dit, bij toeval, gevonden hebben.

Santa Cruz
Ik werd heel erg enthousiast van de hoofdstad. Wat een gezellige terrasjes, pittoreske pleintjes en prachtige, smalle straatjes vind je hier! Winkels zijn er ook meer dan genoeg, dus als je graag winkelt tijdens je vakantie zit je hier goed. Wat ik het mooist vond van deze stad zijn de Canarische, houten balkonnetjes die deels versierd zijn met bloemen in felle kleuren, een prachtig gezicht. En met een beetje geluk ligt er ook nog een cruiseschip aangemeerd, dat is altijd leuk om te zien.

la palma 2

Feest!
Wat een geluk: toen ik op La Palma was, waren de bewoners bezig met de voorbereiding van Corpus Christi. Deze fiesta vindt ieder jaar plaats in juni, in het plaatsje Mazo. Er werd druk gewerkt aan het versieren van de straten met bloemen, bladeren, zaden, zand, mos en steentjes. Er waren al vele, prachtige kunstwerken te zien. Sommige straten waren zelfs afgesloten, omdat de weg vol lag met prachtige mozaïek. Heel mooi om te zien wat er allemaal vooraf gaat aan dit festijn.

la palma 1

Wat een ontzettend leuk eiland is La Palma toch! Ik ging ernaartoe zonder enige verwachting en kwam vol verhalen terug.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?