Door |Geüpdatet op: 03 juni, 2016|1.9 min leestijd|

Volgende maand ga ik samen met een groepje vrienden naar Spanje. Stuk voor stuk allemaal lekkerbekken, die net als ik enorm houden van lekker eten. Van goed uiteten gaan, maar ook van uitgebreid koken. Je snapt dus dat ik niet kan wachten om naar de plaatselijke markt te gaan en lekkere olijfolies en tong smeltende Jamón ibérico in te slaan. En een bezoekje te brengen aan de visafdeling van een van de mega grote supermarkten die je daar hebt.

De keuken van Spanje

spaans restaurant

Denk je aan de Spaanse keuken, dan gaat je eerste gedachte vast uit naar die lekkere tapas. Die lekkere kleine hapjes, zoals albóndigas de carne en salsa de tomate, (gehakballetjes in tomatensaus), gefrituurde calamaris en de beroemde patatas bravas met pikante tomatensaus. Ander gerechten die iedereen kent: de paella,de koude soep gazpacho en natuurlijk de klassieker, tortilla de patatas. Maar de Spaanse keuken heeft nog zoveel meer te bieden. Van de Yemas de espárragos (aspergetoppen) uit Navarra tot de Rodaballo conavellanas (Tarbot met hazelnoten) uit Catalonië.  Ook allemaal gerechten om je vingers bij op te eten!

Recept Tortilla de patatas

Wat heb je nodig?

Bereidingstijd 20 – 30 min. | 8 personen

* 3 grote aardappelen
* 2 uien
* 5 eieren
* Olijfolie
* Zout en peper naar smaak

Hoe ga je te werk?

Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Snijd daarna de uien in ringen en bestrooi ook met peper en zout. Giet een scheutje olijfolie in de pan en bak vervolgens de uien en aardappels 5 minuten op een hoog vuur in een koekenpan. Zet daarna het vuur laag, dek de pan af en bak de aardappels nog 15 minuten. Roer zo nu en dan door. Giet na 15 minuten de olie en het vocht af. Klop de eieren los en schenk ze over het aardappelmengsel. Bak het geheel nog ongeveer 10 minuten op een zacht vuur tot het ei is gestold. Keer de tortilla met behulp van een bord en bak de andere kant nog 1 minuut. Je kunt de tortilla de patatas warm opdienen, maar ook eerst laten afkoelen en er dan van genieten. ¡Buen provecho!

Tortilla de patatats

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
03 juni, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.