Misschien wel het allerbekendste gerecht van de tapaskaart: albondigas. Deze heerlijke gehaktballetjes in pittige tomatensaus, zijn bij menig mens geliefd. Met dit fijn receptje maak je ze heel makkelijk zelf.

tapasbar

Recept albondigas

Wat heb je nodig?

Bereidingstijd 30 min. | 16 stuks

* 1 rode peper
* 2 Sneetjes witbrood
* 5 el droge witte wijn
* 1 sjalot
* 2 tenen knoflook
* 250 gram gehakt
* 1 ei
* 1 mespunt paprikapoeder
* 2 el platte peterselie
* 1 El olijfolie
* 250 g gezeefde tomaten

Hoe ga je te werk?

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna de rode peper in reepjes. Pak dan de sneetjes brood en snijd hier de korstjes van af. Leg het brood op een bord en besprenkel met wat wijn. Snipper daarna de sjalot en snijd de knoflook fijn. Meng vervolgens het brood met het gehakt, de ei, de rode peper, sjalot, knoflook, nootmuskaat en de fijngesneden peterselie, en breng op smaak met peper en zout. Draai met vochtige handen 16 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin. Schenk de gezeefde tomaten bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm afgedekt 15 minuten op laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Zijn de balletjes klaar, voeg dan de rest van de fijngesneden peterselie toe en serveer met wat brood om lekker in de saus te dippen. ¡Buen provecho!

albondigas

17 juni, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter