Door |Geüpdatet op: 10 juni, 2016|1.5 min leestijd|

Langs de Griekse kust zie je ze overal: inktvissen die aan stokken hangen te drogen. Maar waarom dat is, was voor mij altijd een raadsel. Daarom vroeg ik het van de week aan mijn Kostas, mijn Griekse vriend die hier in Nederland woont. Hij vertelde me dat door het drogen, het laatste vocht uit de inktvis trekt en dat hij hierdoor lekker mals wordt, voor hij op de grill belandt.

De keuken van Griekenland

inktvis in restaurant

Ga je naar Griekenland op vakantie, hoe leuk is het dan om zelf een lokale maaltijd klaar te maken? Een Griekse inktvis salade is niet alleen lekker, maar ook super easy en nog eens heel leuk. Het begint al met de voorbereiding, dus op naar de markt! Hier vind je namelijk alles wat je nodig hebt voor deze licht verteerbare maaltijd: van de verse groenten en heerlijke olijfolie tot de inktvis.

Recept gegrilde inktvis salade

inktvis op de gril

Wat heb je nodig?

Bereidingstijd 20 min. | 4 personen

* 2 Rode uien
* Zwarte olijven
* Groene pepertjes
* 1 Citroen
* Olijfolie
* Peper en zout
* 1 teen knoflook
* Platte peterselie

Hoe ga je te werk?

Spoel de verse inktvis onder stromend koud water en snijd de inktvis in stukjes. Leg ze in het sap van 1 citroen en breng op smaak met peper en zout. Laat de marinade een kwartiertje intrekken. Halveer daarna de zwarte olijven en snijd de rode ui in ringen.
Giet vervolgens een scheutje olijfolie in de pan en voeg de knoflook. Laat de inktvisringen eventjes uitlekken en bak ze samen met de knoflook ongeveer 2 minuten in de pan. Meng de kort gebakken inktvis met de olijven, de rode ui, de groene peper, de peterselie en serveer met een broodje. Kali orexi!

Inktvis salade

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
10 juni, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.