Een van mijn vrienden woont sinds een paar jaar op Malta. Toen ik aan hem vroeg, wat nu echt Maltees eten is, riep hij gelijk konijn. En dan het liefst een traditionele konijnenstoof. Nu lust ik vrijwel alles en zal ik het zeker proberen wanneer ik deze maaltijd voorgeschoteld krijg, maar ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen Flappie op zijn bord kan waarderen. Gelukkig is de Maltese keuken rijk en gevarieerd, dus er staat genoeg ander lekkers op het menu.
De keuken van Malta
De Maltese keuken is vrij eenvoudig, maar puur, bijzonder smaakvol en ingericht op ieder seizoen. De gerechten zijn beïnvloed door andere landen. Vooral landen uit Noord-Afrika en buurland Italië hebben een aardige stempel gedrukt op de Maltese keuken. Maar gelukkig zijn er nog een paar authentieke gerechten bewaard gebleven en is er een spannende mix ontstaan door alle buitenlandse invloeden. Lekker eten hoort bij de cultuur. Er staat van alles op het menu: van goudkleurige minestra (een dikke groentesoep) tot verschillende soorten pastizzi. Pastizzi is een soort bladerdeeghapje, dat je zoet en hartig kunt eten, en waar zelfs een vegetarische variant van is. En het mooie is: je het eet zo uit het vuistje.
Recept pastizzi

Wat heb je nodig
Bereiding 35 minuten
Hapje| 4 personen
* 1 pakje bladerdeeg
* 1 ei
* 2 el pistachenoten/amandelen/hazelnoten o.i.d.
* 250 g ricotta
* 4 el honing
* 50 g suiker
* 1 el bloem
* 80 g suiker
* 120 g amandelschaafsel
Hoe ga je te werk?
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm daarna de oven voor op 180 ºC en hak de pistachenootjes in grove stukken. Meng vervolgens de ricotta met honing, suiker, eidooier, bloem en de stukjes pistachenoot, en bestrijk de randen van de plakjes bladerdeeg met water. Bestrijk het midden van elk plakje bladerdeeg, met een royale eetlepel van de ricotta-vulling. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe en plak de randen stevig dicht. Je kunt ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en , bestrijk met eidooiermengsel. Bak de pakketjes in circa 30 minuten goudbruin.
Gerelateerde berichten
Laat een reactie achter