Door |Geüpdatet op: 20 maart, 2018|2.2 min leestijd|

“Onderweg naar… de geboorteplek van Aphrodite”, postte ik op Facebook en liet mijn vrienden er het raden naar. Tijd voor zon – en eerlijk gezegd ook tijd voor een vleugje luxe en, onverwacht, mystiek!

“Je moet drie keer rond de rots zwemmen”, zegt de man naast me in verrassend goed Engels, “bij volle maan en… naakt.” Ik proest het uit, en hij knipoogt. Volgens de legende werd Aphrodite hier uit de golven geboren. Of het nu waar is of niet, de Cyprioten zijn behoorlijk trots op ‘hun’ godin. “Er zal je eeuwige schoonheid en liefde te beurt vallen!”, voegt de man er nog bemoedigend aan toe voor hij wegwandelt. Ik besluit voor een ‘herboren’ effect toch maar naar de spa in het hotel te gaan.

Hotel met een identiteit

In het Elysium lijkt het alsof die wonderlijke sfeer van weleer nooit is verstreken. Verschillende elementen refereren naar roemrijke culturen en hartstochtelijke tijdperken. Mystiek Byzantijns, rijkelijk Venetiaans en levendig mediterraans; het paleisachtige resort eert de rijke geschiedenis van het eiland. Nooit eerder heb ik in een hotel verbleven dat zoveel identiteit en charme in zich draagt.

Historisch kruispunt

Niet verwonderlijk, havenstad Paphos, ooit het ‘kruispunt van drie werelddelen’, barst van de historie. Om de hoek van het hotel liggen de Koningsgraven. Historisch niet helemaal correct, laat ik me vertellen, de naam slaat enkel op de weelderigheid van de rustplaatsen; het waren machthebbers en rijke kooplieden die ze lieten uithouwen in de rotsen. Maar daarom niet minder indrukwekkend!

Plannen maken

Al gauw kom ik tot de vaststelling dat ik een dagplanning moet maken. Alleen al in Paphos mag je het archeologisch park niet missen, het fort in de haven, de musea… Ik wil nog gaan hiken in het Troodos-gebergte, een duik nemen in de Baden van Aphrodite, snorkelen bij de Blue Lagoon en het bruisende centrum van Limassol induiken. O, help! En ik dacht nog wel dat dit een relaxvakantie werd…

De koning te rijk

Toch blijkt een goedgevuld programma perfect behapbaar. Want na een dag op pad gaan is het altijd heerlijk terugkeren naar het Elysium. Je wordt er begroet alsof je er al je hele leven verblijft. En zodra de kamerdeur achter je dichtvalt, beland je in een oase van rust, ruimte en weelde. Ik zou hier uren kunnen spenderen, maar als de schemer valt, ga ik graag nog even de fraaie exotische tuin in. En dan is het opnieuw kiezen: Cypriotische lekkernijen, Italiaanse keuken of toch maar sushi? De koning te rijk, heet dat dan…

Lees hier meer verhalen over op en top luxe Excellent vakanties.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
20 maart, 2018|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.