Door |Geüpdatet op: 06 juli, 2017|5.2 min leestijd|

Iris van der Staaij is een écht familiemens, blogt in haar vrije tijd voor KidsErOpUit, onderneemt en is gek op reizen. Samen met haar vriend Ronald en hun 3 kinderen Emma (12), Bas (10) en Tim (7), trekt ze er graag op uit om de wereld te ontdekken.

Aankomend weekend gaat Iris met haar gezin op autovakantie naar Sankt Anton en zullen met elkaar het spectaculaire FamFun XL gaan beleven. Om jou op de hoogte te houden van dit grote avontuur, zal ze haar ervaring met je delen via blogs en social media. Maar voordat het zover is, leren we Iris eerst even beter kennen.

Iris, waar ging jij naartoe op vakantie toen je jonger was?

Meestal ging ik met mijn ouders in de zomervakantie naar Oostenrijk. Mijn vader vertelt nog regelmatig over de fijne tijd die we beleefden in het prachtige berglandschap. Toen hij hoorde dat we naar Sankt Anton gaan, werden er gelijk oude foto’s bij gepakt en liet hij me zien dat ik daar als klein meisje vaak ben geweest. Grappig is dat Ronald vroeger ook regelmatig in Oostenrijk is geweest met zijn ouders. Dat maakt het extra leuk om er nu met onze kinderen naartoe te gaan.

Wanneer je een vakantie uitzoekt, wat is dan het eerst waar je op let?

Of het er voor de kinderen ook leuk uitziet. En dan bedoel ik vooral of er genoeg te doen is in de omgeving. Het vakantieadres mag vrij basic zijn. Als er een speeltuin is of een groot zwemparadijs, is dat leuk maar niet noodzakelijk. De kinderen hebben niet veel nodig om zichzelf te vermaken.

Hoe ziet je ideale vakantie eruit zonder kinderen?

Dan zou ik een stedentrip zeggen, want dan kunnen Ronald en ik uitgebreid terrasjes pakken. De kinderen vinden het ook wel leuk om een stad te bezoeken, maar haken vanwege de drukte veel sneller af. We zijn al een aantal keer in Stockholm geweest en ook Barcelona vinden we erg mooi.

Wat vind je het leukst om te doen in je vrije tijd?

Leuke dingen ondernemen met het gezin. Het klinkt misschien gek, maar mijn kinderen zijn gek van musea. Zo staat het Rijksmuseum hoog op ons lijstje en wil Tim graag nog een keer naar het Escher museum. Bijna elk museum heeft wel een spannende speurtocht. Dit doe ik altijd graag samen met Tim, Bas en Emma terwijl Ronald lekker aan de koffie zit.
Ook vind ik het erg leuk om samen naar een pretpark te gaan. We zijn al eens naar Disney in Tokio geweest en naar Phantasialand in Duitsland, maar de Efteling blijft de grootste favoriet.

Wat doe je graag zonder de kinderen?

Lezen vind ik fijn en dan vooral spannende thrillers. Verder ben ik vooral graag bezig met allerlei verschillende projectjes. Onlangs ben ik begonnen met diamond painting (met behulp van een pincet en plakpen zet je kleine diamantjes of steentjes op een canvas), maar ik kan ook uren zoet zijn met fotografie.

Wat is je ultieme guilty pleasure?

Chocolade haha. Daar kan ik echt van genieten! Wat ik heel graag doe in de weekenden, is samen met mijn dochter Emma een leuke meidenfilm kijken en lekker met z’n tweeën chocolaatjes eten.

Wat vind je het leukst om te doen op vakantie?

Op vakantie vind ik het fijn om met het gezin verschillende dingen te ondernemen, zoals een stad bezoeken, een dagje naar het strand of de natuur in. Vooral wanneer er een waterval in de buurt is, is dat grote pret. De kinderen maken graag dammetjes in de rivier en hebben de tijd van hun leven.

Wat is je lievelingsgerecht?

Ik ben dol op Japanse gerechten. Sushi, vind ik ontzettend lekker.

Wat doe je liever op vakantie: koken of uit eten gaan?

Uit eten! Voor ons hoort uit eten gaan bij de vakantie en gaan daarom zo vaak mogelijk. De ene keer pakken we een lokaal restaurantje en de andere keer gaan we lekker naar de pizzeria. De kinderen zijn niet van die avontuurlijke eters dus we proberen het af te wisselen. Koken doen we op vakantie niet echt, maar we steken wel graag de barbecue aan.

Is er een standaard ritueel als jullie op vakantie gaan?

Niet echt, maar ik vind het altijd erg leuk om de rugzakjes van de kinderen te vullen met dingen waar zij blij van worden. Bij Bas doe ik er bijvoorbeeld een Suske en Wiske in en bij Tim stickers.

Wat mag er niet ontbreken in je koffer?

Mijn camera. Als we op reis gaan neem ik nooit zoveel mee, maar mijn camera mag echt niet ontbreken. De mooie momenten die we met elkaar maken wil ik graag vastleggen.

Wat is de mooiste herinnering die je hebt?

Ik heb veel mooie herinneringen gemaakt tijdens de reizen die we hebben gemaakt, maar de reis door Amerika heeft toch wel het meeste indruk op me gemaakt. De nationale parken daar zijn adembenemend. Na iedere bocht ontdek je weer een ander landschap; heel bijzonder!

Welk land staat boven aan het wensenlijstje?

Ik zou graag een keer naar IJsland willen gaan. De natuur daar lijkt me fantastisch. Ook Finland zou ik graag een keer zien.

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, rijd je dan het liefst rechtstreeks door naar de bestemming of maak je onderweg ook tijd voor een leuke tussenstop?

Als er tijd is wel. We vinden het leuk om onderweg wat highlights te zien en wanneer de rit lang is moet het voor het hele gezin wel te doen blijven.

Doen jullie onderweg ook spelletjes?

Voor Bas gaat er een bal mee zodat hij op de parkeerplek een balletje kan trappen. Verder spelen we graag kaartspelletjes, zoals Sushi go en Uno.

Welke muziek staat er onderweg op?

De kinderen maken altijd een gevarieerde playlist met muziek uit de top 40. Ze zijn fan van Katy Perry, Ariana Grande en Ed Sheeran; deze muziek is dus vooral goed vertegenwoordigd.

Je hebt al veel gereisd met je kinderen. Welke tip kun je andere moeders geven wanneer ze voor het eerst met hun kinderen op reis gaan?

Maak je niet al te druk. Kinderen zijn super flexibel. Beweeg gewoon mee en dat komt het vanzelf goed!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
06 juli, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.