Door |Geüpdatet op: 20 januari, 2015|1.1 min leestijd|

In februari is het weer zover, dan barst in Nederland beneden de rivieren het carnavalsfeest los: indrukwekkende praalwagens tijdens de optochten, verkleedpartijen en vooral veel feest en gezelligheid. Op bloemeneiland Madeira wordt dit bruisende feest een week lang gevierd!

Kleurrijk festijn
In de week van 7 tot en met 18 februari worden de straten van Funchal feestelijk verlicht en gevuld met vrolijk uitgedoste mensen die op swingende (salsa) muziek dansen, met 2 carnavalsoptochten als hoogtepunten: de grote optocht op zaterdag en de ‘gekke’ optocht op dinsdag (de ‘trapalhão’). Zorg voor een goed plekje langs de routes, zodat je niks hoeft te missen van de vrolijke muziek, schitterende praalwagens en de kleurrijke kostuums. Op dinsdag kun je je ogen uitkijken naar de creatieve, grappige en soms gedurfde outfits, want deze parade is de mogelijkheid voor de inwoners van Madeira om onder andere de politiek op de hak te nemen.

Bijzonder carnaval vieren
Ik krijg, als geen carnavalsvierder van boven de rivieren, helemaal zin in dit vrolijke spektakel! En misschien wel het mooiste van alles: in plaats van de kou waar in Nederland wordt gefeest, kan het op Madeira lekker in het zonnetje en in een schitterende omgeving!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
20 januari, 2015|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Peter 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Interessant artikel nog nooit gehoord dat ze op Madeira ook carnaval vieren.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.