Door |Geüpdatet op: 31 mei, 2013|2.4 min leestijd|

Dat Marokko een fascinerend land is stond voor mij al als een paal boven water. Het indrukwekkende Marrakech met haar eeuwenoude medina en kleurrijke souks en de mooie badplaats Agadir met haar uitgestrekte zandstranden en ontspannen sfeertje hadden mijn hart dan ook al een tijd geleden veroverd. Maar naast deze twee plaatsen kent Marokko ook nog een heel andere kant met een bijna onherbergzaam woestijngebied in het zuiden van het land. Hoog tijd dus om dit onontdekte stukje Marokko eens met eigen ogen te bewonderen!

Na het eerste nachtje in Marrakech ga ik op pad richting het zuiden. Vanuit de stad kun je de besneeuwde bergtoppen van de Atlas al bewonderen, maar om er op een hoogte van 2269 meter via prachtige bergwegen doorheen te rijden is toch wel érg bijzonder. Op weg naar de Sahara verandert het landschap van ruige bergpassen in een decor van oranjerode kasbahs, afgewisseld met vruchtbare groene oases. Ik kijk mijn ogen uit als we uiteindelijk aankomen bij de beroemde Todra-kloof, een 300 meter hoge en 10 meter brede kloof die alleen te voet bereikbaar is.

Marrakech

Naast prachtige landschappen maak ik ook kennis met de vriendelijke berberbevolking. Hun traditionele manier van leven en gastvrijheid hebben mij echt verrast. Want waar wordt je tegenwoordig nog zomaar op straat uitgenodigd om een kopje muntthee te komen drinken of mee te eten van een grote pan couscous? Maar het hoogtepunt van mijn reis door Zuid-Marokko is toch wel de woestijn. Op de rug van een kameel zie ik hier de zon ondergaan achter de hoge toppen van de Erg Chebbi, de grootste zandduinen van de Marokkaanse Sahara. Tijdens een koude nacht in hartje woestijn zie ik bovendien duizenden, misschien wel miljoenen sterren fonkelen aan een pikzwarte hemel.  Wat indrukwekkend!

Prachtige woestijn

Op weg terug naar de bewoonde wereld bezoek ik nog verschillende historische steden als Ouarzazate en bewonder ik de wilde rozenstruiken van El Kelaa M’gouna, de zogenaamde ‘rozenvallei’. En dan ben ik alweer terug in Marrakech. De drukke stad is een welkom contrast na mijn dagen in de onherbergzame woestijn. Slenteren door de oude medina, lekker eten op één van de vele dakterrassen rondom het beroemde Djemaa El-Fna Plein, maar vooral genieten van het bijzondere sfeertje in deze sprookjesachtige stad…

Kasbah van Aït Ben Haddou

In de 8-daagse groepsrondreis ‘Oases & Kasbahs van Zuid-Marokko’ laten we je ook graag kennis maken met dit bijzondere stukje Marokko. De route voert je via de ruige toppen van het Hoge Atlasgebergte, langs eeuwenoude kasbahs en de uitgestrekte zandduinen van de Sahara, om uiteindelijk te eindigen in de meest bijzondere stad van het land: Marrakech. Eén ding kan ik je beloven, dit wordt een reis om nooit te vergeten!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
31 mei, 2013|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.