Door |Geüpdatet op: 23 oktober, 2016|5.8 min leestijd|

Ik ben Kim en ik ben 11 jaar oud. Deze zomer zijn mijn ouders, mijn zusje en ik naar Maspalomas in Gran Canaria geweest. Na jaren van autovakanties zijn we eindelijk weer eens gaan vliegen naar de zon. Wij zijn 14 dagen op vakantie geweest in en verbleven in het park Duna Beach. De vlucht duurde ongeveer 4,5 uur en via de Transavia app kon ik thuis al leuke films er series downloaden zodat ik deze in het vliegtuig kon bekijken. In ons toestel zaten namelijk geen TV schermpjes dus het is aan te raden om van te voren even te kijken of je iets mee moet nemen zodat je je niet verveelt in het vliegtuig.

Door de duinen in Maspalomas

Eenmaal in Maspalomas aangekomen, hebben wij natuurlijk veel leuke dingen gedaan. Het was vanaf de eerste dag al vrij warm, de temperaturen lagen tussen de 35 en de 44 graden, best even wennen als je uit Nederland komt, maar het was echt heerlijk. Ons park lag tegen de duinen aan, dus konden wij via een slim weggetje de duinen van Maspalomas in lopen. Dit is echt een aanrader om te gaan doen, het ziet er bijzonder uit, net alsof je door de woestijn loopt. Zorg wel voor goede schoenen en voldoende water want het is daar echt super heet.

Wij hebben zelf een rugtas met handdoeken en badkleding meegenomen en zijn echt tot aan het strand gelopen. Via het strand kan je naar Playa del Ingles lopen en vanaf hier weer de taxi terug nemen. Bij de strandafgang staan openbare kraantjes waar je je handen, voeten en slippers af kunt spoelen, echt heel fijn. Verder zijn er in Maspalomas en de plaatsen eromheen voldoende supermarkten waar je even wat boodschappen kunt doen.

Geniet in waterpark Aqualand

Na een paar dagen relaxen waren we toe om iets te gaan doen. Ik zag meteen al dat er een super leuk water pretpark in de buurt zat waar mijn zusje en ik super graag naartoe wilde gaan. Dit waterpark heet Aqualand en ligt aan de rand van Maspalomas. Je kunt hier met de taxi of de huurauto prima komen. De toegangsprijs voor het park is wel een beetje aan de hoge kant dus twijfelde mijn ouders of we er heen zouden gaan.

Maar toen we bij de McDonalds in Playa del Ingles gingen eten kregen wij kortingsbonnen voor het waterpark. Dit scheelde ongeveer 25% op de toegang dus dat was echt wel de moeite waard. Het is aan te raden om even te kijken waar er kortingsbonnen te vinden zijn want dat scheelt je al snel een paar tientjes. In het waterpark zijn veel leuke dingen te doen. Het is even wennen want het water is zout in de zwembaden en glijbanen. Verder is de straat daar super heet dus neem slippers mee, deze neemt iedereen ook gewoon mee de glijbaan af, dat is prima te doen. De badmeesters letten goed op, zijn vriendelijk en het park is ook super veilig. Er is genoeg te doen voor jong en oud.

Ontdek Park Duna

Natuurlijk ga ik ook iets vertellen over het park Duna Beach waar wij zaten. Het park en de huisjes zijn eenvoudig, maar prima te doen. Ik heb redelijk wat mensen gesproken en wat mij opviel is dat de mensen die een huisje hadden die wat hoger lag, meer plezier hadden. Dit komt waarschijnlijk omdat insecten vooral laag blijven en daardoor hebben sommige mensen hier last van. Het park heeft een lekker groot zwembad een ook hier is altijd een badmeester aanwezig. Tijdens ons verblijf was het tot laat in de avond erg warm, het zwembad bleef gewoon 24 uur open dus je kon ook midden in de nacht een duik nemen. Bij het park zit een klein winkeltje die genoeg in huis heeft zoals lekker brood, fruit, broodbeleg, drinken, ijsjes…

De prijzen daar zijn goed te doen. Op internet heb ik een paar negatieve reacties gelezen over het park. Ik begreep dit niet want het park is juist super goed. Er lopen bijvoorbeeld zwerfkatjes rond, maar niet meer katjes dan thuis in de gemiddelde woonwijk. Je moet ze alleen niet gaan voeren want dan blijven ze met zijn allen voor je huisje wachten. Vanaf Duna Beach moet je echt een taxi of huurauto nemen om naar het strand te gaan of om een hapje te gaan eten. Een ritje met de taxi kost ongeveer 4 euro en je hoeft er niet lang op te wachten. Bekijk even de video, dan zie je hoe een huisje er uit ziet.

Aanrader: de kermis van Maspalomas

In Maspalomas is een permanente kermis te vinden. De kermis heet Holiday World. Er is voor jong en oud iets te doen. Zo kun je er bowlen, games spelen, er is een reuzenrad en nog veel meer. Bij de ingang is een ticket kassa te vinden. De toegang zelf is gratis maar iedere kermis attractie reken je af met een kaart met hierop een aantal punten. Dat is best handig want als je eenmaal een puntenpas hebt gekocht zit je niet meer met losgeld bij de attracties.

Ik ben zelf in de avond naar de kermis geweest. Dat heeft twee grote voordelen. In de eerste plaats is de temperatuur aangenaam. Ten tweede is de kermis mooi verlicht. Dit geeft een super gezellige sfeer en als je in het reuzenrad zit kijk je over heel Maspalomas uit en dat is een mooi uitzicht. Je kunt hier ook een hapje eten dus dit is echt een tip voor een complete avond met een hoop plezier.

Genoeg te doen

Er is nog veel meer leuks te doen in Maspalomas, zoals winkelen, heerlijk eten en uitgaan. Wat mij opgevallen is dat de boulevard, winkels en de restaurants van Maspalomas veel luxer zijn dan in Playa del Ingels. De prijzen van de restaurants verschillen nauwelijks. Dus als je van knus en wat ouder houdt is Playa del Ingels een prima plek. Maar heb je zin om een mooie jurk aan te doen en echt sjiek te eten dan kan je beter naar Maspalomas gaan.

Er zijn natuurlijk in Maspalomas ook hele casual eettentjes met gezellige live of lounge muziek. En dan niet te vergeten, de terugreis. De luchthaven van Gran Canaria leek bij aankomst een kleine en saaie luchthaven. Maar als je weer vertrekt, dan merk je dat er hele mooie en leuke winkeltjes zijn. Mocht je vertraging hebben dan kan je hier de tijd prima vullen met winkelen, lekker eten of even een café bezoeken.

Ik heb super genoten van Gran Canaria en Maspalomas. Ik ga mijn ouders even lief aankijken om te vragen of we volgend jaar hier weer naar terug gaan.

Wil je meer van Kim zien? Klik dan hier voor haar Youtube kanaal.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
23 oktober, 2016|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Edwin 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Super leuk en heel origineel gedaan Kim!


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.