Door |Geüpdatet op: 04 februari, 2015|3 min leestijd|

wintersportmayrhofen
Mayrhofen voelt voor mij als een soort tweede thuis, wat opzich niet zo gek is aangezien dit alweer onze dertiende vakantie is in dit prachtige gebied. Er zijn super veel redenen waarom de wintersport in Mayrhofen elk jaar zo leuk is! Omdat ik alvast iets wil vertellen over de vakantie, deel ik graag de vijf leukste onderdelen van de wintersport in Mayrhofen.

Frisse berglucht
Misschien heeft het iets te maken met het feit dat het ons dertiende bezoekje is, maar bij aankomst voelde ik me alles behalve top. Met een klein beetje tegenzin ging ik zondag richting de piste, want met een snotterig zwaar hoofd heb je nu eenmaal nergens zin in, maar gek genoeg voelde ik me bovenop de berg top! Lang leve een portie frisse berglucht! De ochtenden en avonden zijn soms nog wat vervelend, maar op de piste voel ik me prima en het gaat volgens mij de goede kant op, hoera!

mayrhofen-wintersportmayhrofen-wintersport

Chocolademelk (met slagroom!) en een lekkere lunch
Omnom! We drinken elke dag warme chocolademelk met slagroom op de piste! Dat is ook wel nodig, want het is mega koud bovenop de berg, zo’n acht graden onder nul. Omdat we veel energie nodig hebben voor het skiën (goed excuus toch?) lunchen we lekker met pizza, kipnuggets en een groot bord spaghetti! Genieten!

mayrhofen-wintersportmayrhofen-wintersport

Een nieuw personal record op de rode 4!
De rode 4 is een mooie piste met zo’n 500 meter hoogteverschil. Vorig jaar had ik een keer mijn tijd gemeten en was mijn snelste tijd 2 minuten en 10 seconden. Dit jaar wilde ik graag proberen om dit personal record te verbreken. Op de eerste dag kwam ik niet in de buurt van mijn PR van vorig jaar, maar op de derde dag besloot ik om gewoon eens zoveel mogelijk recht naar beneden te gaan. Het ging hard, erg hard, maar ik haalde een nieuw PR! 😀 Maar liefst twintig seconden sneller! Hoewel ik het op wintersport niet belangrijk vind om alles zoveel en zo snel mogelijk te doen, was deze overwinning toch erg leuk!

mayrhoren-wintersportmayrhofen-wintersport

Uitrusten en ontspannen
Skiën vraagt aardig wat energie van het lichaam en gecombineerd met de kou moeten we soms echt weer even op temperatuur komen. Gelukkig zijn er genoeg gezellige restaurantjes op de piste, waar ze overigens ook weer die overheerlijke warme chocolademelk verkopen, waar we eventjes kunnen uitrusten en kunnen genieten van de zon. Beentjes omhoog, warme chocolademelk, zonnetje en ontspannen maar!

mayrhofen-wintersportmayrhofen-wintersport

Het prachtige landschap
Het allerfijnste aan de wintersport in Mayrhofen is toch wel het prachtige landschap. Beneden in het dal kijk je je ogen al uit, maar bovenop de berg weet je helemaal niet meer waar je moet kijken. Het uitzicht is geweldig en een tikkeltje magisch. Die eenzame bergtoppen waar nog nooit iemand is geweest, de onaangetaste sneeuw dat een klein beetje glinstert in de zon, prachtig!

mayrhofen-wintersportmayrhofen-wintersport

Hebben jullie nog leuke tips in Mayrhofen?

Deze blogpost is met toestemming overgenomen van het lifestyleblog van Lauriëtte.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
04 februari, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.