Door |Geüpdatet op: 04 december, 2013|3.3 min leestijd|

Op 4 november vond de presentatie van de Olympische en Paralympische sneeuwploeg plaats in Zoetermeer. Veel camera’s en media aandacht voor de grootste Olympische ploeg tot nu toe…..en hopelijk komen daar nog een aantal snowboarders (olympisch & paralympisch) bij! Naast een aantal interviews voor de schrijvende pers, moest ik ook nog even de baan op om wat actiebeelden te schieten voor Hart van Nederland. Fantastisch om te zien dat langzaam aan ook de media aandacht begint te krijgen voor de Paralympiërs. Wie had dat een paar jaar durven dromen?

In de weekenden daarna waren we, samen met het Mentelity Team, veel op SnowWorld Zoetermeer te vinden. De eerste wedstrijden van het seizoen kwamen eraan en hier wilden we natuurlijk gaan presteren. Er valt namelijk voor de overige teamleden, Lisa, Chris, Merijn en Ilse heel veel te winnen…..hun ticket naar Sochi! Natuurlijk zijn er daarna ook nog mogelijkheden tijdens de buitenlandse wedstrijden, maar hoe mooi is het als je je kwalificeert op de eerste wedstrijden van het seizoen, in eigen land!

Mentelity Team in Snowworld Zoetermeer

Ieder weekend brachten we dan ook een aantal uren door op de indoorbaan om de puntjes op de spreekwoordelijke “i” te zetten en als we niet in SnowWorld bezig waren, werd er veel kracht en conditietraining gedaan.

Maandag, 18 november reisden we met het team af naar Landgraaf. We zouden dinsdag en woensdag training hebben in de course (wedstrijdbaan) die was ontworpen en aangelegd door de Nederlandse en Amerikaanse coach. Toen we eindelijk de course mochten inspecteren, bleek deze snel en uitdagend te zijn, maar vooral ook heel leuk! Alles zat er in…snelle kuipbochten, een technische passage, een “step-up” jump. Al met al een technisch, leuke en snelle course.

Na de inspectie, begon de officiële training en begon het echte werk. Na wat wennen, kreeg ik, maar ook de rest van het Team, de baan aardig onder de knie…en na 2 uur konden we dan ook met een tevreden gevoel terug kijken op een goede training. De dag erna eigenlijk hetzelfde verhaal. Wederom 2 uur de tijd om de puntjes op de “i” te zetten. Ik was er klaar voor, laat de wedstrijden maar komen!

Een trotse coach

Donderdag…de grote dag. ’s Morgens begon de dag met de aangepaste Alpine Ski wedstrijden (IPCAS). Wij zouden pas om 15 uur aan de beurt zijn. Een lange dag dus en zaak dat je jezelf scherp houdt voor de wedstrijd. De wedstrijd bestaat uit 3 runs (afdalingen) waarbij de combinatie van de 2 snelste tijden telt. Want naast het feit dat ik in alle 3 de afdalingen de snelste tijd van de dames had, heeft Lisa Bunschoten zo goed gesnowboard waardoor zij op de 3e plek van het podium stond. Chris Vos wist bij de heren hoge ogen te gooien door maar net naast het podium te grijpen en 4e werd. Ilse van Rhenen en Merijn Koek werden respectievelijk 6e en 8ste. Super resultaten dus. Temeer omdat Lisa en Chris met deze goede resultaten zich zeker stelden van een ticket naar Sochi!

Vrijdag, 2e wedstrijddag. Bij de dames wist Lisa wederom de 3e plek te bemachtigen.Mijn rivale uit de USA, Amy Purdy werd weer 2e en ik mocht voor de 2e maal op het bovenste treetje van het podium klimmen. Ilse verbeterde zichzelf en werd 5e. Bij de mannen maakte Merijn het heel spannend door de eerste 2 runs op een 3e plek te staan. Helaas werd hij in de 3e run ingehaald en eindigde tenslotte op een mooie 5e plaats. Chris behaalde dit keer de 8ste plek.

IPCAS finale dames

Al met al kunnen we terugkijken op super resultaten….3 leden van het Mentelity Team gaan naar Sochi, nog 2 te gaan! Volgende maand zal vooral in het teken staan van trainen en natuurlijk de Feestdagen en dan…Op naar de volgende wedstrijden!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
04 december, 2013|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.