Door |Geüpdatet op: 06 januari, 2014|2.8 min leestijd|

Op zaterdag 7 december vertrokken we weer met het voltallige Mentelity Team naar Les Deux Alpes voor een wintersport trainingsweek in de sneeuw ter voorbereiding voor Sochi! Deze week werd ons aangeboden door Paul van Leeuwen, eigenaar van Hotel Le Sherpa. Paul draagt de Mentelity Foundation een warm hart toe en bood ons zijn accommodatie aan waardoor wij met het hele Team weer een week in Les2Alpes konden trainen!

Het leuke was dat het eerste deel van de week er een evenement was, de Opening: boarderworld.com Open Jam 20th Edition.

Een hele mond vol, maar waar het op neer kwam, is dat er allerlei leuke activiteiten werden georganiseerd. Zo konden mensen overdag zich inschrijven voor ski- en snowboardclinics , die gegeven werden door de Nederlandse ski- en snowboardtop en ook s’ avonds werd er van alles georganiseerd, zoals een filmavond, een poker- en ijshockeytoernooi.

Toen de meeste mensen op woensdag weer richting Nederland vertrokken, hadden wij met het Team nog een aantal dagen om nog goed te kunnen trainen. Gelukkig was er voldoende sneeuw op de pistes om aan de techniek te kunnen werken en lag ook het funpark er mooi bij. Er waren voornamelijk 2 goede schansen waarop we ons goed konden voorbereiden op wat we normaal gesproken ook in een wedstrijd “course” tegen komen. Het was dan ook weer jammer om zaterdag weer richting Nederland te moeten vertrekken. Maar langs deze weg wil ik Paul en zijn team, nogmaals heel erg bedanken voor de fantastische week en de goede zorgen!

Team in Les Deux Alpes

Eenmaal terug in Nederland waren we weer aangewezen op SnowWorld. En hoewel het natuurlijk heerlijk is dat we thuis ook de mogelijkheid hebben om te snowboarden, werden de Alpen wel gemist. Maar de Kerstdagen kwamen eraan en dat is ook een heerlijke tijd om thuis te zijn….En gelukkig stond de volgende trainingsweek in de sneeuw ook al weer snel op de planning.

2e Kerstdag vertrokken we namelijk al weer voor onze volgende trip. Dit keer was de bestemming Davos, Zwitserland. Onze coach, Edwin Spee, had de sneeuwberichten goed in de gaten gehouden en besloot op het laatste moment pas onze bestemming. Hier aangekomen bleek het die dag goed gesneeuwd te hebben, dus de omstandigheden waren perfect voor een goede week!

Ook dit gebied was weer super om lekker te kunnen trainen. Zo bestaat Davos uit een aantal verschillende gebiedjes en heeft dus voor iedereen wat wils! De eerste dag gingen we Parsenn omhoog. Met een treintje dat aan het begin van het dorp vertrekt word je in enkele minuten tot bovenaan de pistes gebracht. We hebben hier een heerlijke eerste dag gehad, waar we zelfs nog wat maagdelijke stukjes poedersneeuw vonden!

De dagen erna zijn we vooral ook naar de Jakobshorn gegaan omdat ook hier een goed funpark ligt en dus werd er weer goed op de schansen getraind.

Op Oudejaarsavond hebben we, na een zalige dag snowboarden, met z’n vieren genoten van een heerlijk 5-gangen diner. Het laatste uurtje  van 2013 hebben we met vrienden in Klosters door gebracht die daar een appartement hebben en daar iedere winter te vinden zijn. Vanaf het balkon  hebben we van een prachtige vuurwerk show genoten terwijl we nippend aan een glaasje champagne elkaar de beste wensen voor 2014 wensten…….dat het maar een prachtig, gezond, sportief en gelukkig jaar mag worden!!!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
06 januari, 2014|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.