Door |Geüpdatet op: 17 september, 2015|2.1 min leestijd|

Inmiddels zijn we alweer een week thuis maar gelukkig hangt het Griekse gevoel nog om me heen, want ook al schijnt de zon in Nederland ook en is de lucht stralend blauw, het is toch anders hier.

Terwijl ik in mijn tuintje een kop thee drink denk ik terug aan ons verblijf in Argassi op Zakynthos oftewel Zante, de fijne sfeer, de vriendelijke mensen, de rust en al het moois wat er te zien is op het eiland.

zakynthos foto3

Vanuit ons appartementje, wat voldeed aan alle verwachtingen die Sunweb had gecreëerd, vertrokken we iedere ochtend voor een dagje sightseeing of een dagje strand. Ben ik in Nederland niet in het water te krijgen, de Ionische zee kreeg je mij bijna niet uit. Ik genoot van het warme water en de visjes die om me heen zwommen. Voor de lunch zaten we steevast op een terras met uitzicht op de blauwe zee, nergens smaakt een Griekse salade beter!

zakynthos foto2

Hoe mooi ook, we wilden meer zien en besloten op er op uit te trekken. We bezochten twee van de prachtigste stranden van de wereld namelijk Navagio (het beroemde scheepswrakstrand) en Xigia, we zagen ze van bovenaf en van heel dichtbij, we zagen schildpadden in de baai van Laganas en in Kalamaki, we wandelden door oude dorpjes met authentieke winkeltjes en cafeetjes, liepen door smalle straatjes, langs witte huisjes en bomen vol fruit, we bewonderden een oud klooster en bekeken de ecologische olijffabriek. De mogelijkheden op Zakynthos zijn eindeloos, zo zwommen we in het heldere water bij de blauwe grotten en bij het schildpaddeneiland. En net als je dacht dat het niet mooier kon of dat de zee niet blauwer zou worden, dan gebeurde dat toch.

zakynthos foto4

Heerlijke dagen moet je ook in stijl afsluiten en dat deden we! Zo probeerde we talloze restaurantjes uit zoals ‘Nikos by the sea’; alleen al voor het uitzicht een aanrader. Máár we vielen als een blok voor ‘Portokali’ in Argassi; een kleurrijk restaurant met een bijzonder sfeervolle inrichting, zowel binnen als buiten in de tuin. Het is relaxed, niet zo toeristisch en, ook niet onbelangrijk, het eten was erg lekker.

zakynthos foto1

Een week Zante was te kort, maar we komen zeker nog eens terug want ik ben verliefd geworden op dit eiland. En tot die tijd denk ik terug en droom ik weer weg over Zakynthos…..

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
17 september, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.