Door |Geüpdatet op: 21 juli, 2016|3.3 min leestijd|

De Tour de France loopt op zijn eind. In het eerste weekend van april ging ik naar Vive La France voor het vervolg van mijn tour! Dit keer waren de hoger gelegen gebieden aan de beurt, waar je tot in april of zelfs mei nog soepeltjes van de pistes kunt komen.

Tour de France

Via de Col de Joux-Plane richting het charmante dorpje Morzine. Hier komen de Tour-rijders ook overheen, maar wat was ik blij dat ik de 11 kilometer lange helling niet hoefde te fietsen. Wát een leuk en knus dorp, met enkel laagbouw, levendige straatjes en veel gebruik van hout als bouwmateriaal. Met de skipas voor heel Les Portes du Soleil kun je zo omhoog richting de hoge bergtoppen waar er ook laat in het seizoen zat sneeuw ligt.

Dan op naar het vergelijkbare dorp Avoriaz, dat hoger op de berg ligt. Hier viel me direct op dat er meer hoogbouw is, maar ook hier zijn de gebouwen voornamelijk opgebouwd door het gebruik van hout. Daarnaast is Avoriaz een autovrij dorp en hangt er een heel gezellige sfeer. “Een autovrij dorp zeg je? Hoe kom ik dan met alle spullen bij mijn verblijfadres?” No worries! Koop een ticket en stap in de wagen die wordt voortgetrokken door een groot en sterk paard!

Tour de France

Een flinke etappe, maar we zijn in Tignes. Op de weg naar boven zagen we achter de stuwdam opeens een prachtig meer met smeltwater. Wauw! Nu weet ik waar de naam Tignes Le Lac vandaan komt. In het kleine en laagst gelegen deel, Tignes 1800, ligt Résidence Kalinda Village; een klein dorpje op zich, ideaal voor gezinnen met alles dichtbij. Je staat ook nog eens binnen 20 meter op de piste. Een paar honderd meter hoger liggen de wijken Tignes Le Lac en Tignes Val Claret.

Tour de France

Net als Tignes bestaan ook Les Arcs en La Plagne uit meerdere wijken op verschillende hoogtes. Alle dorpen van Les Arcs zijn autovrij waardoor we ongestoord door het dorp konden wandelen. De meest levendigste wijk van La Plagne is Belle Plagne. De pistes beginnen bij veel accommodaties voor de deur en we hadden ook nog een prachtig uitzicht op de skipistes. Verblijf je in Plagne Bellecôte maar wil je graag de avonden in Belle Plagne doorbrengen? Met de lift ‘Roche de Mio’ sta jij hier binnen no time van je drankje te nippen. Deze lift gaat door tot het begin van de nacht, dus na een paar drankjes kom je ook weer veilig terug.

Als laatste dorp van mijn Tour de France komen we aan in het ó zo populaire Val Thorens. Het dorp is het hoogst gelegen dorp, in het grootste skigebied van Europa: Les Trois Vallées, bestaande uit maar liefst 600 kilometer! Ik keek mijn ogen uit en werd het al gauw duidelijk dat je je absoluut niet hoeft te vervelen! Sta jij liever niet op de latten? Ontdek het gebied dan op een andere manier en ga bijvoorbeeld rodelen. In Val Thorens vind je een 6 kilometer lange baan waar je vanaf kunt roetsjen zo hard als je wilt. ’s Avonds kun je terecht in van de vele barren en discotheken. Wij hebben een te gekke kroegentocht gedaan, waarbij we binnen geweest zijn bij het Snowcafé, Café Snesko, Le Salloon en Klub Summit. Daarnaast zijn we voor de echte Nederlandse après-ski muziek gaan feesten in bar Le Monde. Vergeet ook zeker discotheek Malaysia niet. Aan het begin van de avond staat hier vaak een live band gevolgd door een DJ die de tent afbreekt tot in de vroege uurtjes.

Tour de France

Welk dorp is jouw favoriet? Als je nu al verzekerd wilt zijn dat jij komend winterseizoen weer in je favoriete vakantie stek te vinden bent, boek dan nu jouw wintersportvakantie op www.sunweb.nl.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?