Door |Geüpdatet op: 07 juli, 2022|2.6 min leestijd|

Een mooi alternatief voor de auto of het vliegtuig naar de Alpen is de trein. Volledig uitgerust aankomen op bestemming en ook nog eens goed voor het milieu! In de huidige, veranderende wereld zijn er talloze manieren om het CO2 gebruik van reizen terug te dringen, een van deze alternatieven is met de bus op reis. Hierbij verdeel je de uitstoot over alle reizigers waardoor de uitstoot per persoon lager ligt. Daarnaast is het voor jezelf ook nog eens superhandig aangezien je ’s nachts kan reizen en volledig uitgerust op bestemming kan aankomen.

Kies een treinreis die past bij jouw wensen

Reizen via de trein kan op verschillende manieren. Zo kun je zelf de ‘normale’ treinen nemen om zo dicht mogelijk bij een skigebied naar keuze te komen al zal dit veel tijd en overstappen kosten. Er zijn ook speciale treinen die in de winter extra rijden om de vele wintersporters op hun bestemming te brengen. Zo heeft Zell am See haar eigen treinstation waardoor de trein het enige vervoer tijdens je vakantie hoeft te zijn. Ook gaan er steeds meer treinen direct vanaf verschillende stations in Nederland naar Frankrijk en rijden ze zelfs door tot Italië. Met de trein sta je in 8 tot 10 uur in jouw favoriete skigebied en volledig uitgerust. In de hoogseizoenen ben je echter voor een treinreis een stuk duurder uit dan de auto of zelfs het vliegtuig. Een slaapcoupé kost al snel meer dan €500,- per persoon tijdens de krokusvakantie, buiten de vakanties om kan dit voordeliger.

Vanaf eind 2020 gaat zelfs de nachttrein weer rijden tussen Amsterdam, München en Wenen. Deze trein kost je ongeveer 14 uur en zorgt ervoor dat je om 10 uur ’s ochtends aankomt op bestemming. Vanaf hier zal je wel zelf nog vervoer moeten regelen naar jouw skigebied, maar ook dit kan verder met de trein.

Welke skigebieden zijn met de trein bereikbaar?

Met de Thalys naar Frankrijk? Ook dit is zeker een mogelijkheid. Pak bijvoorbeeld de Thalys naar La Plagne. Hier doe je vanaf Amsterdam ongeveer 8 a 9 uur over. De trein vertrekt s’ ochtends waardoor je aan het eind van de middag aankomt op bestemming. Misschien kan je zelf nog een eerste afdaling maken!

Oostenrijk heeft een groot aanbod aan skigebieden die makkelijk met de trein te bereiken zijn, zowel overdag en s’ nachts. Pak bijvoorbeeld de trein naar Gerlos, St. Anton of zelfs Skicircus Saalbach Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Dit laatste wordt helemaal interessant met de nieuwe aansluiting met Zell am See-Kaprun

Zelfs Italië is niet ondenkbaar met de trein. Met 3 overstappen en een reistijd van 10-12 uur is dit nog prima te doen. Wel moet je voor bijvoorbeeld Livigno het laatste stuk nog met de bus.

Wil jij dus snel en uitgerust aankomen op vakantie, maar vindt je het vliegtuig te milieubelastend? Dan is de trein een bijzonder goed alternatief. Bekijk vooraf wel goed de prijzen en hoeveel bagage je mee mag nemen. Dit verschilt per maatschappij en periode.

Klik hier voor al onze accommodaties en beslis zelf of je met de trein, auto of vliegtuig naar de Alpen gaat! Lees hier hoe Sunweb Group zich verder inzet voor een duurzame toekomst.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?