Door |Geüpdatet op: 29 januari, 2015|3.4 min leestijd|

‘Goedemiddag dames en heren, over enkele ogenblikken zetten wij de landing in naar de luchthaven van Dubai. Het weer is goed: zonnig en 27 graden Celsius’. Met deze fijne woorden van de captain voel ik dat het vliegtuig al wat aan het zakken is. Hoe dichter bij de grond, des te interessanter het uitzicht wordt. Zelfs het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, is te zien! Na een draai over de woestijn raken de wielen de landingsbaan van deze imposante luchthaven. De aankomst is al groots, dus ik ben benieuwd naar de rest van deze reis door de Emiraten, waarbij ik Ras al Khaimah, Dubai en Abu Dhabi bezoek.

Samen met productmanager Corine worden wij buiten door onze lokale agent opgewacht om vervolgens, in ongeveer 2 uurtjes, naar Ras al Khaimah te rijden; dwars door de woestijn waarbij borden langs de weg je waarschuwen voor overstekende kamelen. Ras al Khaimah is eigenlijk een heel rustig plaatsje, waarbij de drukte van het grote Dubai even heel ver weg lijkt. Maar wat zijn de verblijfsadresjes hier prachtig zeg. Zelfs de meest verwende toerist zal het hier aan niet ontbreken; witte zandstranden, goed eten en luxe kamers in nieuwe resorts.

Downtown Dubai

Dubai staat eveneens op het programma. Nu had ik bij aankomst al een glimp op mogen vangen van deze bijzondere stad, maar ik sta te springen om het beter te leren kennen. Vergis je trouwens niet in de afstanden hier, want Dubai is groot…heel groot! Al is het misschien even zoeken in welke wijk je wilt verblijven, feit is dat alles zijn eigen charme heeft. Daarnaast is het openbaar vervoer van deze metropool uitstekend, waardoor je alle toeristische hotspots eenvoudig bereikt. De meest imposante bouwwerken vind je in downtown Dubai, waaronder de Burj Khalifa. Natuurlijk mag een bezoek aan ‘The Dubai Mall’ niet ontbreken waarbij je, naast oneindig shoppen, ook nog aan je schaatsskills kunt werken op de indoor ijsbaan. Voor strandvermaak is Jumeirah Beach een hippe plek: een volledig nieuwe boulevard (met gratis wifi), waarbij barren en restaurantjes zich in hoog tempo afwisselen. Vanaf dit goed bezochte strand kijk je trouwens ook zo uit over The Palm Jumeirah. Al heb je bij het zien ervan niet het idee dat het daadwerkelijk de vorm van een palmboom heeft, dit kunstmatig opgespoten eiland is the place to be voor prachtige resort en extreem witte zandstranden. Wanneer je wat actie wilt is de dessert safari een leuke tip, waarbij je met jeeps dwars door de woestijn crosst en er aansluitend een diner met lokale muziek, dans én vermaak in de woestijn is.

Jumeirah Beach, Dubai

Iets minder bekend, maar zeker niet minder interessant, is Abu Dhabi. Dat het in opkomst is blijkt wel aan de vele bouwprojecten die hier gaande zijn. Net als Dubai zijn de hoge gebouwen al van ver zichtbaar, maar komt het hier toch minder massaal over. Daarnaast bestaat dit Emiraat uit meerdere eilanden waardoor het allemaal wat ruimtelijker oogt. Het populairste eiland in zonder twijfel Yas Island. Al is het alleen al dankzij het Yas Marina Circuit, waar ieder jaar de populaire Grand Prix van Abu Dhabi wordt gereden. Het attractiepark ‘Ferrari World’ is nog zo’n toeristische hotspot wat dit plekje zo vermakelijk maakt. Persoonlijk vond ik hier de Sheikh Zayed Moskee het absolute hoogtepunt van Abu Dhabi. Deze moskee is de grootste van alle Emiraten en is adembenemend mooi! Eigenlijk helemaal passend bij de rest van deze streek.

Moskee-bezoek-Corine-en-Art Yas-Marina-Circuit_600x299

Kort samengevat is een bezoek aan de Emiraten er een met veel ‘wow’ en ‘oooooh’ momentjes. Een hypermoderne bestemming waarbij het beste van oost en west samenkomen. Tel daar het bijzonder veilige gevoel, een brandschone omgeving en een hoog service niveau bij op en je komt uit bij een van de meest bijzondere winterzonbestemmingen ter wereld. Het kosmopolitische gevoel en oneindige vermaak van deze Emiraten doen mij absoluut snel terugkeren, waarbij er waarschijnlijk weer ontzettend veel nieuws bijgebouwd is om te ontdekken.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
29 januari, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.