Door |Geüpdatet op: 01 december, 2015|2.4 min leestijd|

Was jij vroeger ook wel eens bang dat je in de zak werd meegenomen naar Spanje als je stout was geweest? Ik niet, want hoewel ik er heilig van overtuigd was, dat er echt mensen door de schoorsteen klommen om iets in m’n schoentje te gooien, geloofde ik niet dat er ooit een kindje in een jute zak gestopt zou worden. En natuurlijk was ik elk jaar weer extra lief als de goedheiligman in het land was, dus mocht dit toch gebeuren, dan zou mij dit in ieder geval niet overkomen.

Spanje1

Als Sinterklaas en de Zwarte Pieten echt zouden bestaan, wat zouden zij dan het hele jaar doen in het prachtige Spanje? Na drie weken hard werken, denk ik dat ze het er bij thuiskomst eerst even van nemen: tapas eten, veel sangría drinken en tot in de late uurtjes de flamenco dansen. En ook al zijn ze nog lang niet moe, uiteindelijk moeten ze toch naar bed toe. De volgende ochtend wordt er heerlijk uitgeslapen op het schitterende strand en niet lang daarna beginnen de voorbereidingen voor het volgende Sinterklaasfeest alweer.

Lekker weg in eigen land
In de weekenden maken de Sint en Pieten diverse stedentripjes naar de meest bruisende en bijzondere steden van Spanje. Ze bezoeken de adembenemende Sagrada Familia in Barcelona en bezichtigen de futuristische Stad der Kunst en Wetenschappen in Valencia. De luxe Pieten flaneren langs de meest kostbare jachten in Puerto Banus, de haven van de jetset in Marbella. Voor shopaholic-Pieten zijn er tripjes naar de hoofdstad van Mallorca: Palma de Mallorca.

Spanje2

Vol verwachting
In de vakanties ontdekken ze hoe mooi het binnenland van Spanje is. Ze bezichtigen de schitterende schatten van het land, zoals het Alhambra in Granada, de stad van 1001 nacht en een van de meest bezochte monumenten ter wereld. Ze rijden door de ongerepte natuur van de hoogste bergketen van Spanje: de Sierra Nevada aan de Costa de Almería. Nog meer natuur vinden ze in het Parque Nacional de Doñana, het grootste natuurpark van Spanje vol prachtige dieren en planten aan de Costa de la Luz.

Zwarte Piet ging uit …
Eén weekend in het jaar gaat er een klein groepje naar feesteiland Ibiza. Niet iedereen gaat mee, alleen de echte party-pieten. Ze drinken dan eerst altijd een paar drankjes in het bruisende Ibiza-stad en dansen daarna tot in de vroege uurtjes in een van de clubs, waar Ibiza zo bekend om staat. En op deze manier ontdekken Sint Nicolaas en de Pieten elk jaar weer een nieuw stukje van hun veelzijdige thuisland.

Spanje3

Wil jij Spanje ook beter leren kennen? Zoek dan een mooie vakantie uit en pak je koffer in, stout zijn is gelukkig niet nodig!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
01 december, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten