Door |Geüpdatet op: 07 mei, 2020|2.2 min leestijd|

Ben je toe aan wat ontspanning? Op vakantie kun je vaak goed ontspannen, dat komt onder andere omdat je dan jezelf echt even de tijd geeft om niks te doen. Dit kun je thuis ook voor elkaar krijgen, lees hier hoe!

Geen scherm

Laat je mobiel, laptop en tablet even links liggen. Je zult zien dat er echt geen man over boord is als je niet binnen twee minuten op de grappige meme in een groepsapp reageert of als je een tijdje jouw Instagram pagina niet ververst hebt. Sterker nog, waarschijnlijk merk je dat je weinig hebt gemist en voor je het weet kijk je een hele middag niet meer op je telefoon!

Mediteren

Mediteren zweverig? Allicht een beetje. Maar wist je dat even op een bankje in het park zitten, goed om je heen kijken en luisteren naar de geluiden om je heen ook al een vorm van meditatie is? Adem een keer diep in en uit en je zult je rustiger voelen.

Tijd voor jezelf

Nu je allicht vaker thuis aan het werk bent, druk bent met de kinderen en je de druk voelt om ook je home work out nog te doen, is het belangrijk om ook thuis echt even een plek te hebben om te relaxen en niets te hoeven doen. Zorg dus voor een lekker plekje in de tuin, op het balkon of op de bank waar je even lekker niks kan doen.

Creëer je eigen thuis-spa

Op vakantie verwen je jezelf vast wel eens met een lekkere massage op het strand of bijvoorbeeld met een lekkere wellness behandeling. Dit kun je eenvoudig thuis nabootsen! Volg de volgende stappen en relaxen maar…:

  1. Steek een lekkere geurkaars aan in de badkamer. Een eucalyptus geur zorgt voor dat échte spa-gevoel.
  2. Vul het bad met water en een heerlijke essentiële badolie om te ontspannen, zoals eucalyptus, lavendel of munt.
  3. Maak een gezichtsmasker. Dit kan super makkelijk met ingrediënten die je vast in huis hebt liggen, zoals banaan, avocado en honingMasker van banaan en honing
    Maak puree van een banaan (met een blender of vork) en mix 1 eetlepel honing erdoorheen. Laat het mengsel even staan voordat je het gebruikt (het is niet erg als de kleur een beetje bruin wordt).

    Masker van avocado en honing
    Maak puree van een halve avocado en mix er 1 eetlepel honing doorheen.

  4. Snijd alvast twee schijfjes komkommer. Smeer jouw gezichtsmasker op, stap in het bad en leg de schijfjes komkommer op je ogen. Eventueel kun je een rustgevend muziekje zacht aanzetten op de achtergrond, zodat jij je helemaal in een spa waant.

 

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
07 mei, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.