Door |Geüpdatet op: 05 april, 2016|2.1 min leestijd|

De mooiste tijd van het wintersportseizoen is aangebroken. De dagen worden langer, de zon schijnt uitbundig, er ligt op heel veel plekken in de Alpen nog heel veel sneeuw en de prijzen zijn ook nog eens bijzonder aantrekkelijk. Niet vechten op het terras voor een lekker plekje, geen rijen bij de liften en dus veel meer tijd om te genieten. In Oostenrijk hebben ze hier een mooi woord voor uitgevonden: Sonnenski!

Om te zorgen dat je genoeg sneeuw hebt, hebben wij een top 5 gemaakt met gebieden die vrijwel 100% sneeuwzeker zijn.

1 Ischgl, Oostenrijk

Waarom? Hoewel Ischgl geen gletsjer heeft, is het skiseizoen hier nog niet voorbij. Doordat de meeste pistes boven de 2.000 meter hoogte liggen, kun je hier nog tot 30 april wanneer de winter definitief wordt afgesloten tijdens het ‘Top of the Mountain’ concert, genieten van de mooie, zonnige pistes.
Geopend: gepland tot 1 mei.

Ischgl

2 St Anton, Oostenrijk

Waarom? Anton is een levendig, gezellig dorp, waar je tot de zomer kunt genieten van heerlijke, sneeuwzekere en brede pistes. De moderne liften zetten je snel weer bovenop de berg af voor een volgend rondje. En na het skiën, kun je zo de bekende Mooserwirt in voor de après-ski!
Geopend: gepland tot 24 april.

Sankt Anton

3 Val Thorens, Frankrijk

Waarom? In Val Thorens ligt werkelijk altijd sneeuw. Dit hooggelegen autovrije dorp wordt omringd door pistes, waardoor je vaak tot aan de deur van je hotel of appartement kunt skiën. Ook op het gebied van après-ski heeft Val Thorens een naam hoog te houden; van vroeg in de middag tot diep in de nacht kun je hier feesten.
Geopend:
gepland tot 1 mei.

Val Thorens

4 Les Deux Alpes, Frankrijk

Waarom? Dat een Franse bestemming wel degelijk gezellig kan zijn bewijst Les Deux Alpes. Onder de zonop de gletsjer, op ruim 3.000 meter hoogte, kun je hier 365 dagen per jaar skiën en snowboarden. En daarna is het feest op zowel de berg als in het dorp zelf.
Geopend: gepland tot 29 april.

Les Deux Alpes

5 Tignes, Frankrijk

Waarom? Tignes is het Mekka van de wintersport. Alles staat hier in het teken van skiën. Deze bekende plaats heeft een super lang skiseizoen, snelle toegang tot de pistes, hele snelle, moderne liften en fantastische off-piste mogelijkheden.
Geopend: gepland tot 8 mei.

Tignes

Zin in een Sonnenski? Bekijk hier alle Sunweb aanbiedingen naar de sneeuw!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
05 april, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter