Door |Geüpdatet op: 26 september, 2014|1.6 min leestijd|

In Oostenrijk spat de gemütliche sfeer zelfs in de grootste wintersportgebieden van de daken.
En de wonderschone omgeving doet daar allerminst voor onder. Jetzt geht’s looooos!

Oostenrijk

We kunnen er lang of kort over zijn, maar het staat natuurlijk als een paal boven water. Er is één land dat de afgelopen eeuw eigenhandig de sfeer in de wintersport stopte: Oostenrijk! Alleen al qua bouwstijl hebben de dorpen hier zonder uitzondering hun ouderwetse charme weten te behouden. En hoe! Met zijn onweerstaanbare Gemütlichkeit windt Oostenrijk zelfs de grootste ijskonijnen probleemloos om de vinger. En ook het vaste vreemdelingenlegioen aan Nederlandse skileraren maken van het land een ideale bestemming
voor gezinnen met jonge kinderen. Het familievriendelijke karakter laat zich bovendien moeiteloos mengen met eindeloos veel après-skimogelijkheden voor diegenen die wel tot diep in de nacht de bloemetjes willen buiten zetten.

Oostenrijkse gezelligheid

Snoepwinkel
Plof met een Sachertorte en Spetzi of Germknödel en Glühwein neer bij een van de knusse berghutten en je zou bijna vergeten dat Oostenrijk zijn bezoekers ook een groot aantal van Europa’s allermooiste afdalingen biedt. Het duizelingwekkend mooie hooggebergte herbergt zelfs vier van de vijf steilste pistes in de gehele Alpen: met hellingspercentages tot voorbij de negentig procent en angstaanjagende bijnamen zoals ‘De Vrije Val’ of ‘Harakiri’.

Tiroler Gröstl

Ook voor de minder gevorderde wintersporters ligt er echter een lading aan schitterende sneeuwvlaktes te wachten. Doordat veel gebieden in Oostenrijk nabij of zelfs onder de boomgrens liggen, zorgt de natuur bovendien voor het ideale decor voor een mooie toertocht door het bos. Een middag even niet de
pistes op? Geen zorgen. Tussen de bergtoppen ligt ook een wirwar aan rodelbanen, langlaufloipes, sneeuwschoenroutes, schaatsmeren en ijsklimwanden uitgerold.

GermknödelTomatensoep

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
26 september, 2014|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Dominique Brouwer 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    De titel klopt! Uit ervaring kan ik zeggen dat ik altijd sneeuw heb gehad en er een hele leuke sfeer hangt. Ik heb het er altijd heel leuk gehad en fijne herinneringen aan overgehouden.