Door |Geüpdatet op: 26 september, 2014|1.6 min leestijd|

In Oostenrijk spat de gemütliche sfeer zelfs in de grootste wintersportgebieden van de daken.
En de wonderschone omgeving doet daar allerminst voor onder. Jetzt geht’s looooos!

Oostenrijk

We kunnen er lang of kort over zijn, maar het staat natuurlijk als een paal boven water. Er is één land dat de afgelopen eeuw eigenhandig de sfeer in de wintersport stopte: Oostenrijk! Alleen al qua bouwstijl hebben de dorpen hier zonder uitzondering hun ouderwetse charme weten te behouden. En hoe! Met zijn onweerstaanbare Gemütlichkeit windt Oostenrijk zelfs de grootste ijskonijnen probleemloos om de vinger. En ook het vaste vreemdelingenlegioen aan Nederlandse skileraren maken van het land een ideale bestemming
voor gezinnen met jonge kinderen. Het familievriendelijke karakter laat zich bovendien moeiteloos mengen met eindeloos veel après-skimogelijkheden voor diegenen die wel tot diep in de nacht de bloemetjes willen buiten zetten.

Oostenrijkse gezelligheid

Snoepwinkel
Plof met een Sachertorte en Spetzi of Germknödel en Glühwein neer bij een van de knusse berghutten en je zou bijna vergeten dat Oostenrijk zijn bezoekers ook een groot aantal van Europa’s allermooiste afdalingen biedt. Het duizelingwekkend mooie hooggebergte herbergt zelfs vier van de vijf steilste pistes in de gehele Alpen: met hellingspercentages tot voorbij de negentig procent en angstaanjagende bijnamen zoals ‘De Vrije Val’ of ‘Harakiri’.

Tiroler Gröstl

Ook voor de minder gevorderde wintersporters ligt er echter een lading aan schitterende sneeuwvlaktes te wachten. Doordat veel gebieden in Oostenrijk nabij of zelfs onder de boomgrens liggen, zorgt de natuur bovendien voor het ideale decor voor een mooie toertocht door het bos. Een middag even niet de
pistes op? Geen zorgen. Tussen de bergtoppen ligt ook een wirwar aan rodelbanen, langlaufloipes, sneeuwschoenroutes, schaatsmeren en ijsklimwanden uitgerold.

GermknödelTomatensoep

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?