Door |Geüpdatet op: 11 oktober, 2018|2.7 min leestijd|

Op de meeste Sunweb bestemmingen is Nederlandstalige reisleiding aanwezig. Wel zo handig, want zij kunnen al jouw vragen ter plaatse beantwoorden. Nan is meerdere winters en zomers op pad geweest voor Sunweb en heeft afgelopen zomer op het mooie Griekse eiland Kreta gewoond en gewerkt. Wij vroegen haar hoe een dag als reisleidster op Kreta eruit zag…

Een goed begin

De dagen als reisleidster zijn vaak lang, druk en afwisselend, dat maakt het zo leuk! Vooral in vakantieperiodes kan het heel erg druk, maar vooral ook heel gezellig zijn. Veel van ‘mijn’ hotels waren echte familiehotels, dus mocht ik veel families welkom heten. ’s Ochtends vroeg begint mijn dag en ga ik naar de luchthaven. Dan breng ik vertrekkende gasten weg, help met inchecken en wens iedereen een goede terugreis! Dan is het tijd om nieuwe gasten te ontvangen, ze een envelop en de eerste belangrijke informatie te geven en zorg dan dat iedereen goed aankomt in de hotels en appartementen.

Tips en inspiratie

Sunweb - Waterpark

Dan is het in de middag tijd om een rondje langs de hotels te maken, waarbij ik nieuwe gasten informatie, tips en inspiratie geef om ze een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Voor een gezin is het vaak het allerbelangrijkst dat er leuke dingen te doen zijn met kinderen. Dus dan raad ik bijvoorbeeld het aquapark aan, of leg ik uit dat de excursie Secret Island een absolute aanrader is, maar dat het wel een tijdje rijden is met de bus. Zo kan iedereen kiezen wat bij hen past.

Bezoek tijdens de vakantie

Ook bezoek ik de hotels waar geen nieuwe mensen zijn aangekomen, om te kijken hoe de vakantie van iedereen die er al is verloopt en of ik nog iets voor ze kan doen. Tijdens zo’n rondje  hang ik meteen de vertrekinformatie op, zodat iedereen de ophaaltijd weet om weer naar de luchthaven te gaan. ’s Avonds staat er regelmatig een gezellige activiteit op het programma, waarbij ik gasten meeneem naar een heel leuk restaurantje om uitgebreid van de Griekse keuken te proeven.

In goede en slechte tijden

Omdat je 24 uur per dag bereikbaar moet zijn als reisleid(st)er kan het altijd voorkomen dat je plotseling naar een hotel moet. Soms voor hele leuke dingen: er zijn twee gezinnen die elkaar hebben ontmoet en nu graag op dezelfde dag naar het aquapark willen, dus breng ik ze de juiste vouchers. Helaas ook soms voor minder leuke dingen, omdat bijvoorbeeld iemand ziek is geworden. In een vreemd land is dat niet fijn en dan is het wel zo prettig dat ik als Nederlandstalig contactpersoon zo veel mogelijk kan helpen.

Een fijn idee dus, dat er altijd iemand zoals Nan is om je vakantie nét nog iets zorgelozer te maken! Ook volgend jaar wacht er weer een team enthousiaste reisleiders op alle bestemmingen. Ben je benieuwd naar de beste vakanties voor volgend jaar? Lees dan snel verder. Of wil je zelf als reisleider aan de slag gaan op één van onze zonnige bestemmingen? Solliciteer dan snel via deze link.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?