Door |Geüpdatet op: 13 augustus, 2020|6.3 min leestijd|

Wel op vakantie of niet op vakantie tijdens corona… Ik denk dat een groot gedeelte van Nederland dat zich afvroeg voordat de zomervakantie van start ging. Wat een moeilijke keuze. Waar je er normaal niet eens over na dacht, is op reis gaan nu ineens heel spannend. Na rustig op onderzoek te zijn uitgegaan wat er wel en niet mogelijk is tijdens zo’n vakantie, kwam ik tot de conclusie dat we gewoon moesten gaan! Bestemming… KRETA!

Koffer pakken en gaan. Dat is wat we deden, met als enige verschil dat we wat extra’s mee moesten nemen:
• mondkapjes (alleen voor ons)
• Gezondheidsverklaring
• PLF formulier (passenger locator form)

De gezondheidsverklaring konden we downloaden via de site van Rijksoverheid, en het PLF formulier via www.grieksegids.nl.

Vertrek

We vertrokken met onze eigen auto richting Schiphol en parkeerden bij long parking(P6). Vanaf het moment dat we de luchthaven binnen stapten deden mijn man en ik onze mondkapjes op. De kids gingen hier vrijuit, hihi. Gedurende de vlucht moest hij ook op… Dit is inderdaad niet super chill, maar ook niet heel erg. Zeker niet als je weet wat er tegenover staat als je landt!

Aankomst

Yes! Kids helemaal enthousiast tijdens de landing op het vliegveld van Heraklion. 30 graden en een zacht windje, alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie. De koffers kregen we snel en hier merkte je niet veel van corona (buiten alle mensen met mondkapjes). Wel hield iedereen zich netjes aan de 1,5m afstand. Al snel kregen we de koffers, en eenmaal buiten gingen we op zoek naar de bordjes van Sunweb en daar waren twee reisleiders om ons verder te helpen naar onze transfer. In onze bus kwam een reisleider van Sunweb ons nog alle overige info vertellen: Welke maatregelen er verder in het hotel en erbuiten golden en hoe lang we moesten rijden. In het hotel zelf geen mondkapjes. Wel werd er vriendelijk gevraagd om overal de 1,5 meter afstand te bewaren.

Aankomst Hotel

Na 20 minuutjes rijden werden we afgezet bij het Lyttos Beach Hotel in Analipsi (5 minuten van Chersonissos). Dit is ons verblijf voor de komende 7 dagen. Door de vele palmbomen voor de deur, voelde het al direct als vakantie. Bij de receptie zagen we dat er een aantal maatregelen waren genomen. Zo waren er schermen tussen de balie en de gasten en lagen er ook stickers op de vloer met de 1,5 meter afstand waarschuwing.

Hotel Lyttos Beach

De eerste indruk van het hotel is heel erg goed. Alles zit lekker dicht bij elkaar. Je loopt binnen 2 minuutjes van het ene naar het andere zwembad en van het ene naar het andere restaurant. Die korte afstanden zijn echt ideaal met kinderen. De zwembaden zijn echt heel erg mooi, schoon en het nodigt erg uit om erin te springen! Het was bij ieder zwembad lekker rustig.
De kinderzwembaden zijn het meest fantastisch, met een Splash gedeelte en een glijbaan gedeelte. Super overzichtelijk en met een snack-restaurant waar de kinderen ook zelf heen konden om wat te eten te halen. Alles wordt nu (i.v.m. corona) voor je opgeschept, je mag zelf niets pakken. Er is ook nog een buffet restaurant in het resort, een Japans- en een themarestaurant waar iedere dag een ander land centraal staat met een bijbehorend menu. Het eten was goed, het wordt netjes gepresenteerd en voor kinderen is er ook genoeg keuze.

De (5-persoons) kamer waar wij in verbleven was fantastisch. Er waren twee badkamers. Drie 1-persoonsbedden en een 2-persoonsbed. Als kers op de taart een privé zwembad in onze buitenruimte, Dit was echt geweldig! Toen ik vorig jaar op vakantie was, zag ik dit ook bij sommige appartementen maar twijfelde toen of dit het geld waard zou zijn. Nu ik het heb meegemaakt, zou ik het de volgende keer weer doen! We hebben zelfs een dag gewoon lekker in ons appartement vertoefd bij ons zwembadje. De kids vermaakten zich zo goed en ze keken ernaar uit om na elke dag ‘buiten het huisje’ in ons ‘eigen’ zwembad te spelen. Aanrader dus!

Om het aantal contactmomenten te verminderen, werd de kamer nu om de dag i.p.v. elke dag schoongemaakt. Maar als je iets nodig had, of je toch schone handdoeken wilde, kon je gewoon even bellen.

Animatie hotel

Ook de animatie was gewoon aanwezig in het resort, de kidsclub was elke dag actief tussen 09:30 en 13:00 en tussen 14:00 en 17:00. In deze tijdsblokken kon je de kinderen brengen en zelf relaxen. Ze deden waterspelletjes, kleuren , bakken etc. In de avond werd er door het entertainmentteam een leuke mini disco neergezet en vervolgens een show voor de volwassenen. Iedere dag iets anders. We hebben onder andere een goochelshow gezien en een Braziliaanse dansshow.

Tips uitstapjes in de omgeving

Wij zijn een aantal keer lekker gaan eten buiten het resort, dit deden we met onze huurauto. Dit was top geregeld, het verhuurbedrijf kwam ’s avonds naar het hotel met de huurovereenkomst en legde alles rustig uit

We kwamen terecht bij restaurant Kymata in Chersonissos. Vooraf dacht ik eerst nog wel; Chersonissos is alleen leuk voor jongeren? Niets was minder waar, dit plekje is erg sfeervol en gezellig. Ook met kids. Onderweg nog even een korte stop gemaakt bij een mini golfbaan die we toevallig tegenkwamen. Dit was (vooral) voor de kinderen echt een must-do. Uiteindelijk dus de lekkerste sushi gegeten bij Kymata, wat gelegen was aan het water, prachtig uitzicht en heerlijk eten!
Hier wederom geen last gehad van beperkingen i.v.m. corona.

Qua restaurants is ook Sofas echt een aanrader, dit is echt traditioneel Grieks eten in oud-Chersonissos. De taverne is gelegen in een heel leuk straatje met een gezellig pleintje. Hier kunnen de kinderen lekker met elkaar (en de aanwezige poesjes) spelen.

We zijn ook een dagje op pad gegaan met de huurauto. Het fijne hiervan was dat je op elke plek waar je rijdt een prachtig uitzicht hebt. De zee is echt fantastisch. We gingen naar Evita Bay in Bali. Echt een prachtige baai met helder water en een schattig strandje. Hier hebben we nog een waterfiets gevonden om echt van de omgeving te genieten. Het diner bij het kleine restaurantje dat daar gelegen was, maakte de dag compleet.

Terugreis

Helaas, de dagen zijn voorbij gevlogen.. elke dag gezwommen, strand, lekker eten, kinderen laat naar bed.. en nu weer richting Nederland. Tijdens de onze laatste dag werden er wat maatregelen veranderd/aangescherpt. Het was vanaf dat moment verplicht om mondkapjes in de supermarkt te dragen. Hier kregen we direct een mail over van Sunweb. Fijn om zo up-to-date gehouden te worden. De laatste dag zijn ook de corona maatregelen iets aangescherpt in Griekenland hier kregen wij een mail over van Sunweb, dus je word echt up te date gehouden.
Wij gingen met onze huurauto naar het vliegveld dus bij ons gingen de mondkapjes pas in de luchthaven weer op.

Eenmaal aangekomen in Amsterdam, waren de koffers er al na een half uurtje. Toen we tenslotte bij de auto waren, konden de mondkapjes weer af. Al met al zijn we erg blij dat we in deze tijd op vakantie zijn gegaan en willen we Sunweb bedanken voor de goede zorgen!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
13 augustus, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.