Door |Geüpdatet op: 03 april, 2017|4.8 min leestijd|

In maart ging niemand minder dan Tim Douwsma op wintersport met Sunweb. De zanger, presentator, musicalster en acteur blijkt óók nog eens heel erg sportief te zijn, een wintersportvakantie past daarom perfect bij hem. Wij vroegen hem het hemd van het lijf over zijn vakantie in het Oostenrijkse Vaya Resort St. Anton.

Allereerst, hoe was de wintersportvakantie in St. Anton?
Perfect, echt te gek! We hebben heel erg genoten. Het weer viel helaas 2 dagen wel tegen, maar de andere dagen goed weer gehad. En de sneeuw was top.

Met wie ben je op wintersport geweest?
De eerste dagen was ik alleen met mijn broertje en zijn vriendin. Daarna kwamen nog een paar vrienden langs. Het was heel erg gezellig!

Skiën jij en je broertje al sinds jullie klein waren?
Nee, dat is iets van de laatste jaren. En als ik soms die kleine kinderen zo goed naar beneden zie komen vind ik dat wel jammer! Ik ben een paar jaar geleden voor het eerst op wintersport geweest met vrienden en probeer nu dit soort tripjes ook met mijn broertje te maken. Hij is ook lekker sportief, dus dat is heel leuk om samen te doen!

En nu kom je wel aardig de piste af?
Ik heb toen privélessen genomen en kan nu aardig skiën.

Tim Douwsma - ski

Heb je ook weleens geprobeerd om te snowboarden?
Nee nog nooit. Toen ik voor het eerst op wintersport ging zeiden mijn vrienden ‘Ga maar skiën, dan kan je sneller met ons mee de berg op’. Omdat je skiën vaak wat sneller onder de knie hebt. Al wil ik snowboarden ooit nog wel eens proberen, want het ziet er wel stoer uit!

Kun je een gemiddelde wintersportdag omschrijven tijdens jouw vakantie? Heb je ook nog andere dingen gedaan dan skiën?
We kwamen echt voor het échte wintersport gevoel! De hele dag de piste op om te skiën, daarna après-skiën in de MooserWirt en daarna naar beneden om uit eten te gaan of te koken in het appartement. In het appartement gezellig nog wat t.v. kijken of een spelletje doen en dan naar bed, want na zo’n dag op de piste slaap je wel goed!

Vind je het gebied, Arlberg Skiregion, geschikt voor zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders?
Ik denk dat het gebied vooral tof is als je al een beetje kunt skiën. Als beginner kun je natuurlijk les nemen, maar het gebied is zo groot en mooi, dat het wel heel tof is als je alles kunt zien. En er zitten soms best pittige pistes tussen.

Tim Douwsma - Vaya resort

Hoe vond je het verblijf in Vaya Resort St. Anton?
Geweldig! De sfeer is echt te gek, de aankleding is perfect. Het heeft echt dat ‘chaletgevoel’. Het is in een berg gebouwd, heel groot en af en toe een beetje een doolhof; dan moest je een gang door en een lift nemen en dan kwam je weer heel ergens anders uit dan je dacht. Vooral na de après-ski kun je dan nog wel eens verdwalen… Maar het appartement was heerlijk, heel netjes allemaal. De slaapkamer was misschien niet heel handig ingedeeld als je met koppels op vakantie zou gaan. Dan slaap je namelijk met 4 personen op een kamer en heb je niet echt privacy. (Tim verbleef in een 3 kamer appartement type ΙΙ ) Ook de ruimte waar je je ski’s kon neerzetten was netjes. En na het skiën lekker de sauna in.

Hoe was de Après-ski?
De MooserWirt op de piste was echt top. Rond een uurtje of drie, vier barst het feest daar los. Echt après-ski zoals après-ski hoort te zijn, met veel Duitse en Nederlandse muziek. Daarna moet je nog zo’n 700 a 800 meter skiën, dus we hebben het wel een beetje rustig aan gedaan, want dat kan na de après-ski nog wel spannend zijn! Beneden aan de piste zit ook nog een gezellige tent waar je kunt après-skiën, maar verder is er qua feesten niet heel veel in het dorp zelf.

Tim Douwsma - après-ski

Heb je buiten het Vaya Resort gegeten? Is er een restaurant dat je aan zou raden?
Het Vaya Resort ligt een stuk buiten het centrum, dus daarom hebben we meestal na het skiën meteen iets in het centrum gegeten. Bij Sticky fingers in Raffl’s Tyrolhotel kun je lekker kaasfonduen en er zit ook een hele goede tapasbar in het centrum. Daar was het wel heel druk, maar wij hebben er twee keer gegeten omdat we het zo goed vonden. We hebben ook twee keer lekker in het appartement gekookt.

Hoe is het centrum van Sankt Anton?
Het centrum is gezellig, maar doet iets minder typisch Oostenrijks aan dan veel andere wintersportdorpen. Het is allemaal iets meer upper class, wat chiquer. Er komt ook vooral een wat ouder publiek, het loopt er niet vol met jongeren.

Zou je het resort aanraden aan anderen?
Ja! Absoluut! Zeker als je echt gaat voor het skiën en goede pistes is het er top. Als je vooral wilt feesten en veel andere jongeren verwacht is het misschien minder een aanrader. Maar wil je lekker skiën, gezellige après-ski op de piste, goed eten en een top appartement: dan zit je hier helemaal goed!

Sunweb - Tim Douwsma - Mooserwirt

Krijg jij na het lezen over de vakantie van Tim ook zo’n zin om op wintersport te gaan? Je boekt nu last minute voordelig een weekend naar het Vaya Resort St. Anton inclusief skipas met vertrek op 15 april 2017! Benieuwd naar de andere vakanties in St. Anton am Arlberg? Kijk dan hier.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?