Door |Geüpdatet op: 19 februari, 2014|2.6 min leestijd|

Niet alleen op Ibiza wordt het seizoen afgesloten met spectaculaire feesten, ook skigebieden pakken flink uit als de ski’s en boards bijna weer de zolder op kunnen. Overal in de Alpen worden spectaculaire events georganiseerd; van popconcerten en poolparty’s tot dancefestivals met wereldberoemde dj’s.

Dutchweek, Val Thorens · vanaf 26 april 2014
Legendarisch is het sluitingsfeest van de populaire Dutchweek in Val Thorens. Ieder jaar in de eerste week van mei komen alle Nederlanders die van wintersport en feesten houden nog een keer naar Val Thorens om daar de winter af te sluiten. Omdat er naast de Dutchweek nog heel veel andere feesten en festivals in de Alpen georganiseerd worden die je zeker niet mag missen, hebben wij de beste voor je verzameld:

Top of The Mountain, Ischgl · 3 mei
Ischgl organiseert ieder jaar een van de meest spectaculaire seizoensfeesten. Kosten noch moeite worden gespaard om het de wintersporter volledig naar de zin te maken. Hoogtepunt van de seizoenssluiting in Ischgl vormt het Top of the Mountain concert. Namen die in het verleden acte de presence gaven zijn Alicia Keys, Elton John, Pink en Rihanna. Dit jaar zal Robbie williams met zijn Big Band het seizoen afsluiten on top of the mountain!

Festi Val Tho, Val Thorens · 25, 26 + 27 maart
Het eerste electro festival in de Alpen. Drie dagen lang vinden er geweldige feesten plaats bij Chalet du Thorens, het grootste chalet aan de piste. Festi Val Tho heeft een spannend en opwindend programma, waarbij verschillende muziekstijlen worden gemixt: Electro, House, Techno, Trance, Low en veel meer.

Electric Mountain Festival: Sölden · 2 t/m 4 april
Sölden is mede door haar après-ski imago eigenlijk altijd the place to be. Gedurende het seizoen vinden er verschillende festivals plaats met bekende dj’s en artiesten met als hoogtepunt de Festival Week van 2 tot 4 april. Bekende dj’s en bands toveren deze populaire plaats in die periode om tot één groot openlucht podium.

Snowbombing, Mayrhofen · 7 t/m 12 april
Snowbombing is een festival vol sneeuw, blauwe luchten, zwarte pistes en wilde feesten. Een week lang is het Oostenrijkse Mayrhofen in de ban zijn van wereldbekende dj’s en bands. Overdag kun je skiën, boarden en genieten van muziek op de berg en ’s nachts volgen er feesten op unieke locaties, zoals in een iglo, in het bos of op straat.

Snowpride, Tignes · 23 t/m 30 maart
Net als Amsterdam organiseert Tignes sinds een aantal jaren een Gay Pride. De Snow Pride is het winterse antwoord op de Canal Parade. Het is een week vol actie, feesten en entertainment voor iedereen. Zo zijn er bijvoorbeeld fantastische feesten met bekende dj’s, maar ook pool party’s, cabaret en après-ski op de piste, oftewel: the greatest show on snow!

New Orleans meets Snow, St. Anton am Arlberg · 10 t/m 13 april.
Tijdens dit supergezellige festival ligt New Orleans even niet aan de Mississippi, maar am Arlberg in Tirol. Bekende jazzmuzikanten en -bands verzorgen optredens op de berg, bij bekende berghutten, maar ook in het dorp zelf. Het uitbundige New Orleans-gevoel is alom aanwezig tijdens deze dagen en overal wordt gedanst.

Val Thorens

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
19 februari, 2014|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter