Door |Geüpdatet op: 21 maart, 2018|2 min leestijd|

Wie zegt dat je voor luxe, genot en exotiek naar het Oosten moet? Hotel Botánico & The Oriental Spa Garden is alles wat je van Tenerife verwacht en veel meer, en dat op slechts vier uur vliegen.

Ik sluit m’n ogen, haal diep adem en geniet van de mengeling van frisse zeelucht met een sterke bloemengeur. Hotel Botánico heeft zijn naam niet gestolen. Het statige resort laat zich omgeven door een weelderig exotische tuin. De voorzijde van het hotel biedt uitzicht op de Atlantische Oceaan, aan de andere kant piekt de vulkaan El Teide.

Het groene noorden van het zo populaire Tenerife is een gedroomde plek voor wie, net als ik, op zoek is naar rust. Mijn favoriete plekje is het bijzondere Playa Jardín, een breed strand met donker vulkanisch zand. Op een gedeelde eerste plaats komt El Lago Martiánez, een chic badencomplex dat werd ontworpen door de vermaarde Canarische architect César Manrique. Hij gaf het park zodanig vorm dat het perfect aansluit op de omgeving. Zo heb je, relaxend op een van de eilandjes in het water, uitzicht over zee. Een unieke ervaring.

Bekroonde spa

Ook binnen de hotelmuren is het volop genieten. The Oriental Spa Garden wordt beschouwd als een van beste spa’s in Europa. Hier combineert men aloude rituelen uit verre landen met state-of-the-art faciliteiten. Naast de uitgebreide keuze aan behandelingen is het heerlijk om op elk gewenst moment van de dag de spa te kunnen binnenlopen om weg te zinken in hydromassagebedden, sauna, jacuzzi en allerlei baden, zowel binnen als buiten. Je kan hier zelfs een Thaise massage in open lucht krijgen!

Tussen de locals

En alsof dat nog niet zou volstaan, word je ook aan tafel volop verwend, met keuze uit Spaanse, Italiaanse en Aziatische gastronomie, elk in hun eigen decor. Achteraf, om de dag zo lang mogelijk te rekken, wandelen we graag langs de mooie botanische tuinen van de stad naar het centrum van Puerto de la Cruz, de meest levendige plek aan deze zijde van het eiland. Ik vind het heerlijk om op het Plaza del Charco een glas rosé te drinken met de locals en stiekem te hopen op een onaangekondigd optreden van een muzikant. Simpelweg genieten.

Lees hier meer verhalen over op en top luxe Excellent vakanties.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
21 maart, 2018|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Guy 22 maart, 2018 at 3:14 pm Beantwoorden

    Inderdaad dat is puur verwennerij, maar toch zou ik aanraden om ook eens tussen de locals te gaan genieten. Dit weekend is het Foodtrucks on Tour in Puerto de la Cruz, met een breed culinair aanbod en uiteraard veel muziek, lees hier verder: https://www.tenerifevakantie.com/event/foodtrucks-on-tour/
    Veel plezier,
    Guy


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.