Een Griekse maaltijd moet natuurlijk afgesloten worden met een typisch Grieks nagerecht. Je kunt kiezen voor een eenvoudig maar simpel toetje, of je handen uit de mouwen steken en je flink uitsloven. Waar ga jij voor?
Snel en eenvoudig: Griekse yoghurt
Alom bekend en in alle supermarkten te verkrijgen: de typisch romige, dikke Griekse yoghurt. Serveer het met een handje ongezouten noten (bijvoorbeeld walnoten en/of pistachenoten) en schenk er honing overheen. Niet alleen lekker als toetje, ook als ontbijt smaakt deze Griekse yoghurt heerlijk!
Makkelijk recept voor baklava
Dit mierzoete gerecht is alles behalve gezond, maar zo lekker en mag tijdens een Grieks diner eigenlijk niet ontbreken.
Ingrediënten:
15 vellen filodeeg
200 gram ongezouten pistachenootjes
120 gram boter (gesmolten)
400 gram suiker
200 ml water
Terwijl de schaal in de oven staat breng je het water samen met de suiker aan de kook. Op deze manier maak je een siroop die je ongeveer 10 minuten laat koken. Haal de schaal uit de oven en schenk alle warme siroop over de baklava. Vervolgens laat je de schaal goed afkoelen en… smullen maar van dit heerlijke Griekse dessert! En als je een paar stukjes over hebt, kun je dit ook de volgende dag lekker bij de koffie op eten.
Gerelateerde berichten
Laat een reactie achter