Door |Geüpdatet op: 30 april, 2020|1.7 min leestijd|

Een Griekse maaltijd moet natuurlijk afgesloten worden met een typisch Grieks nagerecht. Je kunt kiezen voor een eenvoudig maar simpel toetje, of je handen uit de mouwen steken en je flink uitsloven. Waar ga jij voor?

Snel en eenvoudig: Griekse yoghurt

Alom bekend en in alle supermarkten te verkrijgen: de typisch romige, dikke Griekse yoghurt. Serveer het met een handje ongezouten noten (bijvoorbeeld walnoten en/of pistachenoten) en schenk er honing overheen. Niet alleen lekker als toetje, ook als ontbijt smaakt deze Griekse yoghurt heerlijk!

Makkelijk recept voor baklava

Dit mierzoete gerecht is alles behalve gezond, maar zo lekker en mag tijdens een Grieks diner eigenlijk niet ontbreken.

Ingrediënten:
15 vellen filodeeg
200 gram ongezouten pistachenootjes
120 gram boter (gesmolten)
400 gram suiker
200 ml water

Bereiding:Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen filodeeg ontdooien zoals op de verpakking omschreven staat. Ondertussen maal je in een keukenmachine de pistachenoten fijn. Vet een ovenschaal in en het vullen van de schaal kan beginnen. Leg een laagje filodeeg op de bodem, snijd deze zo bij dat het velletje alleen de bodem bedekt. Bestrijk het velletje met de gesmolten boter en leg er weer een nieuw vel op. Herhaal dit met 5 vellen. Strooi daarna de helft van de pistachenootjes eroverheen. Herhaal daarna het toevoegen van vijf filodeeg vellen en strooi daar de andere helft pistachenootjes over, om met de laatste vijf filodeegvellen te eindigen. Schenk de rest van de gesmolten boter over de schaal en snijd alles alvast in blokjes. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Terwijl de schaal in de oven staat breng je het water samen met de suiker aan de kook. Op deze manier maak je een siroop die je ongeveer 10 minuten laat koken. Haal de schaal uit de oven en schenk alle warme siroop over de baklava. Vervolgens laat je de schaal goed afkoelen en… smullen maar van dit heerlijke Griekse dessert! En als je een paar stukjes over hebt, kun je dit ook de volgende dag lekker bij de koffie op eten.

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
30 april, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.