De ontwikkelingen in Griekenland die nu frequent in de media komen, worden door Sunweb op de voet gevolgd. Deze pagina wordt continu bijgehouden, lees verder voor de laatste updates over de situatie in Griekenland.

 

Update 20-07-2015
De banken in Griekenland zijn weer open. Voor de lokale bevolking gelden er nog altijd restricties met betrekking tot geldopname, voor toeristen is het zonder belemmering mogelijk geld op te nemen. De pinautomaten functioneren voor toeristen als normaal, wat betekent dat er per dag een bedrag kan worden opgenomen zoals dat met je Nederlandse bank is afgesproken.

Eén van de maatregelen als gevolg van het akkoord van Griekenland en Europa, is het verhogen van de BTW. Dit betekent dat de prijzen op bepaalde artikelen in de supermarkten en restaurants mogelijk worden verhoogd.

De verhoging van de BTW heeft geen invloed op de reissom die je betaald hebt. De verhoging wordt niet aan je doorberekend. Wel kan het zijn dat de prijzen in restaurants en supermarkten worden verhoogd, net zoals dat in Nederland kan gebeuren.

Update 13-07-2015
Vanmorgen vroeg hebben de regeringsleiders van de EU een akkoord bereikt over het steunpakket voor Griekenland. Woensdag moet het Griekse parlement nog akkoord geven op de plannen. Onze reisleiding ter plaatse bevestigd dat er nog steeds gewoon te pinnen is voor toeristen en dat de supermarkten gewoon gevuld zijn. Het kan nog altijd geen kwaad om, conform het reisadvies van de overheid, wat extra cash geld mee te nemen. Het is verstandig om, afhankelijk van het bedrag dat je meeneemt, na te gaan wat de dekking van je reisverzekering is.

Op de ‘Met Sunweb naar…’ pagina’s van onze reisleiding houden we je nog steeds op de hoogte van de situatie ter plekke en in de FAQ vind je de meest gestelde vragen over de situatie in Griekenland.

 

Update 06-07-2015
Gisteren is het referendum geweest en heeft de Griekse bevolking ‘Nee’ gestemd tegen het Europese bezuinigingsvoorstel. De uitslag van het referendum betekent dat Griekenland en de EU wederom met elkaar om de tafel moeten gaan. Op dit moment is de situatie in Griekenland ongewijzigd.

Alle supermarkten zijn nog steeds gewoon gevuld, de pinautomaten werken voor toeristen als normaal en ook de voorraden in hotels zijn op peil. De sfeer op bestemming is goed en er is zelfs weinig te merken van de situatie. Op de ‘Met Sunweb naar…’ pagina’s van onze reisleiding houden we je nog steeds op de hoogte van de situatie ter plekke en in de FAQ vind je de meest gestelde vragen over de situatie in Griekenland.

 

Update 01-07-2015
Naast de meest gestelde vragen omtrent de situatie in Griekenland in onze FAQ, kun je vanaf nu ook via de ‘Met Sunweb naar…’ pagina van jouw bestemming op de hoogte blijven van de situatie in Griekenland, specifiek voor jouw vakantiebestemming. Onze reisleiding ter plaatse houdt je up to date. Klik hieronder in het overzicht op jouw bestemming en volg de updates via Facebook:

Kos Kreta
Lesbos Corfu
Rhodos Karpathos
Thassos Samos
Kefalonia Lefkas
Parga Zakynthos
Chios Peloponnesos
Chalkidiki Santorini
Limnos

 

Update 30-06-2015
We hebben in onze FAQ antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent de situatie in Griekenland geplaatst. Ook heeft het Griekse Minsterie van Economische Zaken, Infrastructuur, Scheepvaart en Toerisme de situatie en de impact daarop voor toeristen verwoord in een persbericht in de Griekse Gids.

 

29-06-2015 Situatie in Griekenland
Wij hebben geconstateerd dat er een groot verschil is tussen het beeld dat in de media is ontstaan als gevolg van de de economische onderhandelingen tussen Griekenland en Europa en de reële dagdagelijkse vakantiepraktijk.

Wij zijn in alle bestemmingen met eigen reisleiding aanwezig en zijn in continu contact met hen. Zij bevestigen ons dat op alle zonbestemmingen de ATM machines voor toeristen normaal functioneren, wat betekent dat er per dag een bedrag kan worden opgenomen zoals dat met je Nederlandse bank is afgesproken. Het nieuws in de media dat een aantal tankstations geen voorraad meer heeft, wordt door onze reisleiding bevestigd. Tevens geven zij aan dat deze situatie op dit moment wordt verholpen.

Alle toeristen op de Griekse vakantiebestemmingen genieten op dit moment zorgeloos van hun vakantie. Desondanks kan het geen kwaad om, conform het reisadvies van de overheid, wat extra cash geld mee te nemen. Afhankelijk van het bedrag dat je besluit mee te nemen, raden wij aan na te gaan wat de dekking van cash geld bij je reisverzekering is.

Alle medewerkers van Sunweb wensen je een heerlijke vakantie toe.

 

29 juni, 2015|7 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. J W A van Den Berg 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Goeie morgen
  Wij gaan 21 aUGUSTUS NAAR kRETA
  Is erdan ook iiemand van de sunweb waar eventueel geld gepint kan worden
  Wij zijn met negen personenEn hebben geen idee wat er dan aan geld meegenomen moet worden.We hebben wel all in.Dus eten kunnen we wel.Maar er komt iets meer bij kijken .We zijn dan 50 jaar getrouwd en willen toch een leuke vakantie met kinderen en kleinkinderen
  Kun je enig advies geven??
  Groetjes Jan van Den Berg

  • Jaap 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Goedemorgen Jan,
   Bij de reisleiding is het niet mogelijk om geld op te nemen. Op dit moment is het voor toeristen mogelijk om te pinnen, wel raden wij jou aan om contant geld mee te nemen en een kluisje te huren in je hotel of appartement.
   Groetjes, Jaap.

 2. Ron 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Vakantiegangers zullen nu nog weinig merken, temeer daar de Grieken er alles aan zullen doen om het hun gasten naar de zin te maken. Het probleem van wel/niet kunnen pinnen is echt niet zo belangrijk, De vraag is echter: is een verblijf nog wel zo plezierig als de komende weken/maanden een tekort ontstaat aan levensmiddelen, benzine enz.? Openbaar vervoer niet meer functioneert? Om niet te spreken van onrust en stakingen. Wij twijfelen zeer om voor september te boeken, hoe graag we ook zouden willen gaan.

 3. Pim 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  hallo, ik probeer een vakantie te vinden via jullie site maar kan er nergens een vinden als ik invul 8 dagen, all inclusive, tussen de 600 en 700 per persoon krijg ik nog steeds van 4 dagen terug? kunnen jullie helpen een geschikte voor mij te vinden?
  gr pim

  • Jaap 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Hallo Pim,

   Als je via deze link naar onze site gaat, zie je gelijk de zoekresultaten voor 8 dagen, all inclusive tussen de €600,- en €700,- per persoon.

   Succes met het zoeken van een geschikte vakantie!

   Jaap

 4. m.bork 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  appartement geboekt bij Sunflower in Agios Gordis Corfu
  Op jullie website staat : geen kluisjes aanwezig.
  Wat is er mogelijk ?

  • Jaap 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Hi,

   Leuk dat jullie Met Sunweb naar Corfu gaan!
   Als er geen kluisjes aanwezig zijn dan adviseer ik eventueel contant geld te verdelen onder je reisgezelschap (dus niet allemaal op éé plaats) en het liefst in een koffer die op slot kan.

   Fijne vakantie!

   Jaap

Comments are closed.