Door |Geüpdatet op: 21 april, 2020|2.9 min leestijd|

Heb jij inmiddels alle films en series gezien, het huis van boven tot onder geschrobd en al tientallen taarten gebakken? Een tip waarmee de tijd voorbij zal vliegen is: lees een goed boek! Van romans om bij weg te zwijmelen tot thrillers waarbij je op het puntje van je stoel zit: deze verhalen spelen zich af op de mooiste vakantiebestemmingen.

De Lissabon Brieven – Gaby Rasters

Deze literaire roman speelt zich deels af in Nederland en deels in het Portugese Lissabon. Merijn kan in eerste instantie niet met zijn vriendin Chantal mee naar Lissabon, maar besluit haar alsnog achterna te reizen. Als hij daar eenmaal is ziet hij vanaf het dakterras van zijn hotel een vrouw die zijn leven zal veranderen. Eenmaal terug in Nederland blijft hij contact houden met deze vrouw. In dit boek worden zwaardere thema’s op een prettige en luchtige manier verwoord en door de afloop van het verhaal zal iedereen verrassen.

De tuinen van Alcazar – Stephanie Erkens

Wanneer Sofia na een traumatische gebeurtenis Nederland verruilt voor het Spaanse Sevilla, trekt zij in bij vrienden van haar ouders. Al snel springt de vonk over met de zoon van dit echtpaar. Hij houdt er een bijzondere droom om matador te worden op na. Of is dit meer de droom van zijn vader? Een romantisch verhaal dat je vast in één ruk uit wilt lezen.

Après Ski – Suzanne Vermeer

Après Ski, het klinkt als één groot feest, maar niets is minder waar in deze thriller. De 23-jarige Manon gaat net als ieder jaar op wintersportvakantie met haar familie. Op de piste ziet zij hoe een snowboarder asociaal door een skiklas heen raast waardoor zij een meisje dat op een zwarte piste afstormt moet redden. Haar reddingsactie valt zo erg op dat ze aan de slag mag voor de skischool. Helaas bleek dit niet het enige gevaarlijke incident en het skiavontuur van Manon verandert langzaam in een nachtmerrie. Suzanne vermeer heeft nog veel meer spannende boeken in de wintersportsfeer geschreven. Dus als dit boek bevalt, lees dan bijvoorbeeld ook Lawinegevaar, Ijskoud, Winterberg, Zwarte Piste en Sneeuwexpress.

Hittegolf – Suzanne vermeer

Alweer een spannende thriller van Suzanne Vermeer, maar dit keer speelt het zich af in de zon. Midden in de zomer houdt een hittegolf in de Algarve zowel de lokale bevolking als Nederlandse vakantiegangers flink bezig. Maar Anoek en haar Portugese vriendin Cesária zijn meer geïnteresseerd in de Hollywoodfilm die op datmoment in de Algarve wordt opgenomen. Deze mooie, warme zomer wordt flink verstoord wanneer bij Cabo Sao Vicente, ook wel ‘het einde van de wereld’ een lichaam wordt gevonden. De vondst wordt in verband gebracht met een verdwijning van zeven jaar geleden… Ook zomerse thrillers heeft Suzanne  Vermeer meer dan genoeg op haar naam staan, dus lees bijvoorbeeld ook Souvenir, Costa del Sol of Bella Italia als Hittegold je goed bevalt!

Eat Pray Love – Elizabeth Gilbert

Dit beroemde boek is inmiddels zeer succesvol verfilmd. Het gaat over Elizabeth die alles heeft wat ze zich maar kan wensen: een man, huis, carrière… maar toch is ze ongelukkig. Daarom besluit ze op reis te gaan om erachter te komen wat ze mist in haar leven en waar ze echt gelukkig van wordt. Deze reis brengt haar naar Italië, India en Indonesië en al deze landen leren haar belangrijke levenslessen.

Heb jij een boek gelezen wat jou helemaal meevoerde naar een mooie vakantiebestemming? Deel jouw tips zodat wij en andere lezers ook even vanaf hun bank, balkon of achtertuin kunnen ontsnappen naar een andere wereld.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
21 april, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.