Door |Geüpdatet op: 30 augustus, 2016|3.5 min leestijd|

Als je in een drukke toeristische plaats zoals Lloret de Mar of Platja D’Aro op vakantie bent, kan ik me voorstellen dat je soms wel eens even toe bent aan iets anders. Natuurlijk kun je je prima vermaken aan de lekkere grote stranden en de drukke boulevard, maar soms is het leuk om eens een dagje te ontsnappen aan alle drukte. En dan bieden de kleinere plaatsjes aan de Costa Brava uitkomst. Twee hele leuke plaatsen die je echt even moet bezoeken als je in de buurt bent, zijn Calella de Palafrugell en Tamariu. Deze plaatsjes hebben prachtige stranden en liggen tussen L’Estartit en Platja D’Aro in.

Idyllische baaien

1
Als je aankomt bij een van de idyllische baaien in Calella de Palafrugell, valt gelijk het heldere water op. Het ziet er paradijselijk uit en is gek genoeg helemaal niet zo toeristisch. In het hoogseizoen ligt de eerste grote baai die je tegenkomt natuurlijk wel vol, maar als je even doorloopt naar een van de volgende baaien, is er genoeg ruimte. Doordat het meerdere kleine stranden zijn die omgeven worden door rotsen geeft het gelijk een heel knus gevoel. De ideale plek dus om een dagje heen te gaan.

Altijd wat te doen

Vervelen hoef je je ook zeker niet in Tamariu en Calella de Palafrugell. Als je een meter de zee in loopt zie je gelijk al heel wat vissen rond je voeten zwemmen. Het is dus ook een paradijs om te snorkelen. Omdat er zo veel verschillende baaien zijn, zijn er ook heel veel rotsen om vanaf te duiken en daar te gaan snorkelen, want daar zitten meestal de mooiste vissen. Ook kun je heel veel andere activiteiten doen zoals kanoën, varen (naar andere mooie stranden) en professioneel duiken. Het strand zelf is geen zandstrand, maar heeft hele fijne kiezels, ideaal als je niet van zand houdt dat aan het einde van een stranddag overal zit. Als je wel van een zandstrand houdt, bied het strand van Aigua Blava uitkomst. Dit is iets drukker, maar verder ook heel erg mooi en zeker een aanrader als je kleine kinderen hebt.

Spaanse sfeer

3
Wat vooral opvalt, is dat je in Tamariu en Calella de Palafrugell voornamelijk Spanjaarden tegenkomt. Het zijn kleinere plaatsjes en daardoor erg geliefd bij de Spanjaarden. Zij zijn blij met een strand dat nog een beetje van henzelf is. Des te leuker is het dat je hier nog iets van de typisch Spaanse cultuur ziet. Aan het strand ligt ook een kleine boulevard. Hier zitten restaurantjes die specialiteiten van het gebied op het menu hebben staan. Dit zijn meestal Catalaanse gerechten. De verse vis en paella vliegen je om de oren en wordt hier dan ook veel gegeten door de locals.

Pinchos en tapas in overvloed

4
Maar het leukste zijn toch wel de pinchos/tapas restaurants. Er zitten er twee in Calella de Palafrugell en deze zijn dan ook erg populair. Vanaf half acht zetten ze schalen met verschillende hapjes op een grote balie en komen ze regelmatig langs met heerlijke warme hapjes. Je kunt er niet reserveren, dus om zeven uur moet je er eigenlijk al gaan zitten om nog een tafeltje te kunnen bemachtigen. Daarna komt er als snel een wachtlijst waarbij de wachttijd al snel oploopt tot 2 uur. Het concept is heel leuk omdat het allerlei verschillende Spaanse kleine hapjes zijn die aan stokjes zitten en die tellen ze dan aan het einde en reken je dan af. Ik denk dat dit in Nederland nooit gaan werken, want wij Hollanders spoelen die stokjes waarschijnlijk gewoon door de wc of stoppen ze ergens weg. Het is dus iets typisch Spaans en een echte aanrader. Na een rustig dagje in Tamariu of Palafrugell ben je weer helemaal klaar voor het gezellig drukke Lloret de Mar!

Heb jij nog mooie Spaanse paradijsjes die we zeker eens moeten bezoeken? Laat het hieronder in een reactie achter!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?