Door |Geüpdatet op: 07 november, 2016|2.3 min leestijd|

Ken je dat? Je gaat met een groep vrienden of familie op wintersport, maar er zit altijd wel een luie vriend bij die liever tot 10 uur in zijn bed ligt. Of een neef die de après-ski belangrijker vindt dan het skiën zelf. Gelukkig zijn er altijd anderen die net zo fanatiek zijn als jij en voor dag en dauw opstaan om de eerste lift omhoog niet te hoeven missen. In één van de grootste aaneengesloten skigebieden van de wereld is er gelukkig voor iedereen wat wils!

Eindeloze pistes in Les Trois Vallées

Sunweb wintersport - Frankrijk - Val Thorens

Dus laat die vriend en neef lekker in bed liggen en ga eropuit. In Val Thorens is de après-ski erg goed, maar de pistes zijn er nog veel beter! Als je kiest voor de skipas voor het hele Les Trois Vallées skigebied ligt er maar liefst 600 kilometer aan pistes, inclusief vijf funparken op je te wachten. Ook off-piste kun je (onder begeleiding) je sporen in de verse poeder achter laten.

In Val Thorens kan het altijd gekker

Sunweb wintersport - Frankrijk - Val Thorens

Heb je zowel on- als off-piste alle pistes getrotseerd? Dan kan het in Valtho altijd nog gekker: bedwing de de blauwe piste Tête Ronde na 5 uur ’s middags met een mountainbike of bekijk het gebied eens vanuit een heel andere hoek: de lucht! Met ski’s onder je voeten zweef je door over de witte bergtoppen. En als je paragliden niet hoog genoeg vindt gaan, kun je ook kiezen voor paramotor. Een motor zorgt ervoor dat je nog hoger de lucht in kunt gaan en nog langer kunt blijven zweven. Echte dare devils kunnen met zo’n 100 kilometer per uur vanaf de top van de Orelle richting Val Thorens zweven via de Tyrolienne tokkelbaan. Iets waar vast iedereen voor te porren is, is een wedstrijdje ‘wie is de snelste’. Dit keer niet op de piste, maar op de ice-kartbaan.

Ook na het skiën is er genoeg te doen

Sunweb wintersport - Frankrijk - Val Thorens

Na een dag lang pistes onveilig te hebben gemaakt zijn de luiaards van de groep vast en zeker al te vinden bij La Folie Douce op de piste, wat the place to be is voor een drankje en dansje. Let op dat je wel nog een stukje naar beneden moet op je ski’s/snowboard. Eenmaal beneden zijn er talloze restaurants waar je uit kunt kiezen. Bij Rendez-Vous eet je bijvoorbeeld de lekkerste pizza’s en burgers, maar kun je ook gezellig met een groep steengrillen!

Kun jij niet wachten om de kilometers piste van Les Trois Vallées te ontdekken? Bekijk dan het aanbod naar het bruisende wintersportdorp Val Thorens.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
07 november, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.