Door |Geüpdatet op: 04 januari, 2017|1.4 min leestijd|

Valloire is een geweldig wintersportgebied. Skiërs, snowboarders, gevorderden en beginners: voor iedereen is er plek op de 150 kilometer piste. In het sfeervolle chaletdorp zijn verschillende restaurantjes, winkels, bars en een discotheek te vinden, dus ook naast de piste kun je je hier goed vermaken. Maar wist je dat dit authentieke dorpje twee keer per jaar verandert in een sprookjesachtig spektakel?

Magische ijssculpturen

Sunweb wintersport - Frankrijk - Valloire - IJssculpturen

Eén keer per jaar verzamelen de beste ijsbeeldhouwers van over de hele wereld zich in Valloire. Daar gaan zij met elkaar de strijd aan om wie het mooiste sculptuur kan maken. Tijdens deze ijssculpturen wedstrijd worden dan ook de mooiste ijscreaties getoond. Tijdens de 26e editie van deze wedstrijd zijn de metershoge, ‘s avonds verlichte sculpturen te zien van dinsdag 10 januari t/m 13 januari 2017. De laatste dag wordt deze indrukwekkende wedstrijd afgesloten met muziek en een betoverende lichtshow.

Bijzondere sneeuwkunstwerken

Sunweb wintersport - Frankrijk - Valloire - Sneeuwsculpturen

Waar velen onder ons niet verder komen dan een eenvoudige sneeuwpop, kun je van 17 januari t/m 20 januari 2017 in Valloire aanschouwen wat er nog meer allemaal gemaakt kan worden met sneeuw. Er worden de meest bijzondere sculpturen gemaakt, waar je je zowel overdag als ’s avonds aan kunt vergapen. Wie weet motiveert het je om de volgende keer ook eens iets anders te proberen dan die alom bekende sneeuwpop, al zal het niet gemakkelijk zijn om deze kunstwerken na te maken!

Onder het genot van een heerlijke kop warme chocolademelk of vin chaud is het aanschouwen van deze prachtige winterwonderwereld een fijne bezigheid. Maak van jouw wintersport ook een betoverende ervaring en boek een vakantie naar Valloire inclusief skipas al vanaf € 169,-.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
04 januari, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.