Door |Geüpdatet op: 03 januari, 2019|1.8 min leestijd|

Op het magische eiland Mallorca zijn ontzettend veel mooie plekjes te vinden. Je kunt er op zoek naar de mooiste baaitjes, sfeervolle tapasrestaurantjes en gezellige plaatsjes. Alleen al de hoofdstad is goed voor talloze ontdekkingen. Laat je betoveren door de schoonheid van Palma de Mallorca.

Cultuur snuiven

sunweb-spanje-mallorca-palma-de-mallorca-street

Palma de Mallorca wordt niet voor niets door veel mensen vergeleken met het bekendere Barcelona. Je kunt in dit ‘kleine Barcelona’ dwalen door smalle straatjes om allerlei verborgen cultuurschatten tegen te komen, zoals de Arabische baden, Banys Arabs. Dit is één van de weinige overblijfselen uit de tijd dat de Arabieren aan de macht waren en de stad de naam Mayurga hadden gegeven. Maar ook al zoekend naar het perfecte souvenir door de winkelstraten word je geregeld verrast door kleine kapelletjes en kerkjes.

Betoverend bouwwerk

Sunweb - Spanje - Mallorca - Palma de Mallorca

Dé bezienswaardigheid van Palma de Mallorca, de kathedraal La Seu, wordt door veel mensen bezocht en kan ook eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan de stad. Het imposante gebouw is in Catalaans-Gotische stijl gebouwd en werd in de achttiende en negentiende eeuw gerenoveerd. Deze renovatie werd deels onder handen genomen door niemand minder dan kunstenaar Antoni Gaudí. In Parc de la Mer, het park dat voor de kathedraal ligt kun je even de benen laten rusten, na het ontdekken van al het moois dat de stad te bieden heeft.

Proef het echte Mallorca

Sunweb - Spanje - Mallorca - Palma de Mallorca - Pinchos

Het zal je niet verbazen dat er in deze stad oneindig veel tapas en pinchos barretjes te vinden zijn. In bijvoorbeeld Bodega Bellver (deze vind je aan de Carrer de Can Serinyà) proef je pinchos zoals ze echt bedoeld zijn. Hier eet je tussen de locals de lekkerste broodjes, kazen en vleeswaren onder het genot van heerlijke wijnen.

Combineer jij tijdens een vakantie op Mallorca strand met een bezoekje de hoofdstad, of kies je ervoor om vaker de stad in te duiken en bijzondere plekjes te vinden? Wat jouw plannen tijdens de vakantie ook zijn, op de website vind je jouw perfecte vakantie naar dit schitterende eiland.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?