Door |Geüpdatet op: 06 januari, 2023|2.9 min leestijd|

Nederlanders: wat hebben ze gemeen? Juist, ze klagen allemaal over het weer. Een praatje met de buurman op straat of een gesprek met een vriendin start vaak met het uitspreken van onze teleurstelling over wat het Hollandse weer nu weer gedaan heeft, op dit moment doet of nog voor ons in petto heeft. Maar er is een oplossing om onstuimig Nederland het hoofd te bieden!

Onvoorspelbare zomers

In Nederland leven is erg fijn, begrijp me niet verkeerd. Maar qua klimaat hebben we het écht niet getroffen. De seizoenen zijn mooi hoor, maar niet zo handig als ze alle vier tegelijk op één dag kunnen voorkomen.

Wanneer gebeurt het nou dat het een paar weken achter elkaar echt lekker weer is? Dat je ’s ochtends zonder nadenken in je zomerse outfit naar je werk dartelt en geen extra jasje of plu mee hoeft te nemen. Dat je naar de openluchtbioscoop kunt zonder ineens overvallen te worden door een wolkbreuk. Dat je alvast tickets voor dat festival kunt bestellen zonder bang te hoeven zijn dat het in het water zal vallen. Dat jouw bruiloft die je in de zomer plant, ook gegarandeerd een zomers feest wordt. 

Hittegolf

Het is in Nederland niet altijd slecht weer in de zin van kou en regen. Laten we eens terugblikken op afgelopen zomer. Het duurde eerst al even voordat het warmer werd en je echt zonder jas-voor-de-zekerheid op pad kon. Laat staan dat je zorgeloos met dat leuke, nieuwe rokje en mooie slippertjes kon gaan flaneren! Maar toen het dan eenmaal zover was, schoot het meteen weer door in het andere uiterste: Moeder Natuur gaf ons klagende volkje ervan langs met een hittegolf. En daarna nog een…

Het was onmogelijk om langer dan 5 minuten in mijn appartement door te brengen, laat staan er te slapen. In uiterste wanhoop heb ik mijn matras van m’n bed gehaald en ben met hond en al in de kelder gaan liggen, waar het ineens heerlijk koel was. Tja, je moet toch wat?

Wegwezen!

Eigenlijk dacht ik altijd dat ’s winters reizen het beste was, omdat je dan een deel van het koudste seizoen skipt en er zon voor in de plaats krijgt. Inmiddels heb ik nu wel ervaren dat ’s zomers weggaan ook vele voordelen heeft. Als je namelijk een vakantie voor in de zomer boekt, weet je zeker dat jouw zomer een aangenaam zonnige wordt. Boek je ’m lekker vroeg, dan kun je ook nog eens profiteren van voordelen zoals vroegboekkorting die zomaar eens kan oplopen tot wel 300 euro. 

Nog meer voordelen

  • Naast korting heb je wanneer je bijtijds boekt nog ruime keuze uit beschikbare vakanties. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld afhankelijk bent van (school)vakanties of de vrije dagen die jij en je partner van te voren in moeten plannen.
  • Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat dit uiteindelijk in je nadeel uitpakt, bijvoorbeeld doordat jouw reis op een later tijdstip nog scherper wordt aangeboden. We hebben erg goede vakantiegaranties, waardoor je nooit te duur uit bent.
  • En wat dacht je van de voorpret? Als je jouw vakantie in de winter al geregeld hebt, kun je er vanaf dat moment alvast naartoe leven. Dat maakt die donkere daagjes ook weer wat dragelijker. Wat het onstuimige weer in Nederland de komende zomer ook van plan is, jij weet in ieder geval zeker dat het een top zomer wordt!

Tip: Op onze blog vind je inspirerende en informatieve artikelen die jou helpen het beste uit je vakantie te halen. 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
06 januari, 2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.