Door |Geüpdatet op: 11 augustus, 2017|3.9 min leestijd|

Hoe ervaren je ook bent in reizen, op vakantie gaan met een kleintje is toch even andere koek. Hoe zorg je ervoor dat jij je liefde voor reizen houdt en de kleine ontdekkingsreiziger ook een onvergetelijke vakantie beleefd? Deze Sunweb mama’s delen graag hun beste reistips met je, zodat je vakantie niet bestaat uit boze blikken in het vliegtuig, maar juist uit lachende locals en blije kids!

Chantal:
‘Met mijn oudste heb ik vaak gevlogen naar bestemmingen binnen en buiten Europa. Een (klein) geluidloos nieuw cadeautje voor in het vliegtuig helpt vaak goed om de vlucht door te komen. Ik reis met de auto of per vliegtuig en voor beide vervoersmiddelen geldt dat de reis vaak wat langer kan duren. Zorg dus voor voldoende rust voordat je op reis gaat en niet teveel stress. Onderweg met de auto nemen we meestal een BBQ mee, zodat we de vakantie gelijk beginnen met het vakantiegevoel.’

Isabel:
‘Vroeger hoorde ik regelmatig: ‘als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders het ook naar hun zin’. Dat vond ik dat altijd een rare opmerking! Maar.. wat blijkt nu: dit is helemaal waar!
Kinderen zijn vaak druk, maken graag veel herrie en kunnen vaak niet stil zitten.
Zorg er dus voor dat je een vakantieadres uitkiest waar ze zich helemaal kunnen uitleven. In een appartement heb je extra ruimte en een groot zwembad is perfect voor uren waterpret, helemaal als er ook nog een glijbaan is. Een miniclub is ook erg leuk: kinderen kunnen mee doen met actieve spellen en komen daar soms even tot rust door een film te kijken of te kleuren. Met een beetje geluk maken ze ook nog eens vriendjes! Belangrijk is dat het strand niet al te ver weg is, want alles moet mee: van emmers en schepjes tot dat grote luchtbed en de nodige pakjes drinken. Je raadt natuurlijk al wie dit allemaal moet dragen…’

Floor:
‘Reizen met kleine kinderen is een bijzondere ervaring, zelfs wanneer je al een ervaren reiziger was voordat je kinderen kreeg (zoals ik)! Mijn vakanties zien er zeker iets anders uit dan voordat ik kinderen had, maar als je rekening houd met het feit dat je je (kleine) kinderen bij je hebt, is reizen echt niet lastiger – maar juist super gezellig!

Hierbij mijn gouden tips:
1. Ipad met koptelefoon: bij ons is dit echt het middel om Guusje zoet te houden tijdens het reizen. Zorg voor wat nieuwe films, series en/ of spelletjes en ze zijn uren bezig!
2. Zorg dat je kindje wat te spelen heeft: de favoriete knuffel of pop mag natuurlijk niet ontbreken in het vliegtuig! Ik neem voor Guusje ook altijd een tasje met wat nieuwe speeltjes mee: kleine popjes om mee te spelen, een spelletje en een nieuw kleur/stickerboek met kleurtjes. Altijd een succes!
3. Wees goed voorbereid en neem wat eigen eten en drinken mee: Denk aan iets te drinken of een snoepje of lolly! Kleine kindjes weten nog niet hoe ze de oren kunnen klaren bij de start en landing. Door te sabbelen, slikken ze vanzelf en dan lukt het vaak wel.
4: Het allerbelangrijkste is dat je rustig blijft. Kinderen voelen het heel goed aan als je stress hebt en nemen dat dan meteen over. Neem overal ruim de tijd voor en leg zoveel mogelijk uit!’


Manon:
‘Een onmisbaar item voor op reis gaan met baby’s, vind ik een draagdoek. Met al die vreemde geluiden en nieuwe omgevingen, is het voor een kindje prettig om veilig en geborgen bij zijn ouders te zitten. Plus dat je als ouder je handen vrij hebt om de koffer en handbagage te tillen. Als ze ouder zijn, volstaat natuurlijk de buggy die je mee kunt nemen tot je het vliegtuig instapt.
Met onze tweeling van 4 maanden geven we de voorkeur aan een appartement in plaats van een hotel, zodat ze overdag nog rustig kunnen slapen op hun kamer en we zelf hun flesjes kunnen bereiden. Melkpoeder neem ik vaak mee uit Nederland, maar dat is natuurlijk niet noodzakelijk. Op elke vakantiebestemming zijn immers kinderen te vinden, dus voeding is er altijd. Waarschijnlijk alleen niet van hetzelfde merk als dat je kindjes gewend zijn. De meeste accommodaties beschikken over kinderbedjes die vooraf bij te boeken zijn. Wel zijn de regels rondom dekbedjes in ieder land anders, dus ik zorg dat ik altijd een slaapzakje mee heb.’

Welke tips heb jij voor op reis gaan met kids? Laat het ons weten in de reacties.


Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?