Door |Geüpdatet op: 11 augustus, 2017|1.8 min leestijd|

Het kan je haast niet ontgaan zijn: Tom Dumoulin heeft een waanzinnige prestatie geleverd, door als eerste Nederlander ooit de Giro d’Italia op zijn naam te schrijven. Dit deed hij niet alleen, het was een team effort, iets waar heel Team Sunweb keihard voor gewerkt heeft. Samen hebben we de overwinning binnen gesleept. En hoe! Lees hier hoe Team Sunweb onvergetelijke herinneringen creëerde in Italië.

De strijd van Team Sunweb

Sunweb - Giro d'Italia - Team Sunweb - Tom Dumoulin

Op 5 mei was het dan zover, de wielerronde waar Team Sunweb zo hard voor getraind had ging van start. Met Tom Dumoulin als kopman gaan we van start en hebben we als team maar één einddoel: de eindzege. Vanaf de tiende etappe gaat de roze trui naar Tom en mag hij zich klassementsleider van het peloton noemen. Met ruime voorsprong op de concurrenten weet het team vriend en vijand te verbazen. Maar dan, tijdens de koninginnenrit gaat het bijna mis, door darmproblemen verliest Tom veel tijd, maar weet hij toch nog de roze trui te behouden. In de 18e etappe, twee dagen voor het einde gebeurt het dan toch, hij raakt het roze kwijt.

De eindzege is binnen!

Sunweb - Giro d'Italia - Team Sunweb

Maar niets is ondenkbaar, de verloren tijd moet in te halen zijn. Nog nooit waren de laatste etappes van de Giro zo spannend, met meerdere kanshebbers op de gewilde eindzege. Tom is blij met zijn teamleden, die hem de negentiende etappe er doorheen slepen. Op zondag 28 mei is het dan zover, erop of eronder. De tijdrit is de specialiteit van Tom, waardoor hij ondanks zijn achterstand toch als favoriet vertrekt. Met een gemiddelde snelheid van 54,271 kilometer per uur schrijft Tom Dumoulin met Team Sunweb geschiedenis; hij wint de 100e Giro d’Italia.

Sunweb - Giro d'Italia - Team Sunweb

Tom Dumoulin mag zich nu in het rijtje van Joop Zoetemelk en Jan Janssen scharen. Zij wonnen eerder grote wielerrondes. Maar nog nooit de Giro d’Italia, nee, de aller- allereerste Nederlander die deze zege pakt is Tom. En dan kun je wel stellen dat er tijdens deze bijzondere weken herinneringen voor het leven zijn gecreëerd.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
11 augustus, 2017|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. […] enige echte team binnen het wielrennen, het team waar ik écht een clubgevoel bij heb, werkte zich helemaal het schompes tegen de geelzwarte brigade van ome D. (also sprach heer […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.