Door |Geüpdatet op: 23 augustus, 2016|4.8 min leestijd|

Wanneer je helemaal fan bent van skiën, hoop je natuurlijk ook dat je kinderen fanatieke wintersporters zullen worden. Maar waar ga je naartoe met (kleine) kinderen? Want: als de kinderen het naar hun zin hebben….. Precies! Heel cliché, maar helemaal waar. Als je de kinderen meeneemt op wintersport ga je op andere dingen letten: is het niet te ver rijden? Wat kunnen we doen als het slecht weer is? Het aantal kilometers van een skigebied is dan minder belangrijk, maar een fijne skischool, kindvriendelijke pistes, een leuk kinderland en Nederlandstalige leraren komen ineens veel hoger op je lijstje te staan.

Vooral Oostenrijk staat bekend om haar kindvriendelijke wintersportplaatsen, maar ook de Franse gebieden zijn de afgelopen jaren steeds familievriendelijker geworden. Aan voorzieningen en service voor de allerkleinsten wordt steeds meer aandacht besteed. In kleine skiklasjes maken de kinderen op een leuke manier kennis met wintersport en tussendoor wordt er natuurlijk wel even gespeeld in het kinderland, terwijl de populaire mascotte een oogje in het zeil houdt.

Bijna elk wintersportdorp heeft tegenwoordig prima voorzieningen, maar een aantal plaatsen steken er met kop en schouders bovenuit als het gaat om kindvriendlijkheid.

Dit zijn de leukste familiebestemmingen

sfeer

1. Serfaus

Kinderskischool Serfaus
Serfaus staat al jaren bekend als een echte familiebestemming. In het hoogseizoen krijgen de kinderen les van Nederlandse skileraren en op de ‘Kinderschneealm’ voelen zij zich zeker thuis. Zelf ben je ook wel even zoet: het skigebied heeft meer dan 210 km piste. En ondanks het familievriendelijke karakter vind je in Serfaus ook nog gezellige après-ski; voor ieder wat wils dus: -)

2. Gerlos
Kinderskischool Gerlos
Gerlos is al jaren een zeer geliefde wintersportbestemming. Niet alleen de après-ski is legendarisch, ook voor kinderen is er heel veel te beleven! Kinderen kunnen terecht in Kinderland dat midden in het centrum ligt en waar skiën en spelen hand in hand gaan. Doordat Gerlos in de winter een Nederlandse enclave is, hebben de skischolen veel Nederlandse skileraren in dienst.

3. Maria Alm

Kinderskischool Maria Alm
Maria Alm is een sfeervolle en betaalbare wintersportbestemming waar alle tijd wordt genomen voor de kinderen. Het ligt in een klein, overzichtelijk skigebied met een leuke skischool, fijne oefenweides en voldoende blauwe pistes. Het massatoerisme blijft een beetje weg uit Maria Alm en hierdoor zijn er zelfs in het hoogseizoen geen wachttijden en dus heel geschikt voor families.

4. La Norma

Kinderskischool La Norma

Dit gezellige dorpje staat bekend als zeer kindvriendelijk en heeft dan ook terecht het Family plus label (familievriendelijke Franse Skidorpen met speciale voorzieningen zoals kinderskischool, opvang en animatie). La Norma is écht een Frans dorpje, maar toch wordt hier wel een aardig woordje Nederlands gesproken. Zo heeft de Franse skischool leraren die erg leuk met kinderen zijn én ook een beetje Nederlands spreken.

5. Ehrwald

Kinderskischool Ehrwald
Dit gezellige, typisch Oostenrijkse plaatsje is een ideale bestemming voor families met kleine kinderen. In Ehrwald vind je geen drukke après-ski, maar dat maakt het dorp juist heel populair onder families met kinderen. Naast goede voorzieningen voor kinderen ligt het prijsniveau ook nog eens lager dan in ander plaatsen in Oostenrijk.

6. Berwang
Kinderskischool Berwang
Berwang is een wintersportbestemming die zich speciaal op kinderen en families richt. De Bobo Skischool staat bekend als één van de beste van Tirol en een Kinderland is uiteraard ook aanwezig. Vanaf de eerste minuut voelen kinderen zich thuis bij de gezellige Kinderclub. Bobo de pinguïn houdt een oogje in het zeil en zorgt ervoor dat de kinderen op een leuke manier leren skiën.

7. Filzmoos

Kinderskischool Filzmoos
In Filzmoos zorgt Bärtl de Beer er hoogstpersoonlijk voor dat het voor kinderen nooit saai wordt. Zo vertelt hij op maandag spannende verhalen in zijn berenhol, op woensdag maakt hij een tocht per paardenslee met de kinderen en vrijdag maak hij een spannende wandeling met de kinderen! Daarnaast vind je in Filzmoos een hele kindvriendelijke skischool, eenvoudige afdalingen en ook nog een speciaal kinderrestaurant.

8. Laax
Kinderskischool Laax
In Laax leren kinderen op een unieke manier skiën. In de Patnal, het middelpunt van het sneeuwwonderland, zitten de kinderen rond het open vuur en luisteren naar Ami Sabi’s verhalen over de sneeuw, de bergen en zijn vrienden Schembrina, Um Selvadi, Crapun en Camutscha. Deze vier komen de kinderen weer tegen bij het skiën: elke figuur stelt een belevenisplaats voor die door middel van oefeningen en technieken verbonden wordt met het skiën. In het sneeuwwonderland kunnen de kinderen zorgeloos oefenen, proberen en zekerder worden.

9. Courchevel
Kinderskischool Courchevel
Courchevel, in het hart van Les Trois Vallées, heeft families veel te bieden. Naast geweldige pistes voor volwassenen biedt Courchevel een super kinderskischool met speciale kinderfeestjes met animatie en tal van activiteiten in de sneeuw. Zijn de kinderen al wat ouder en niet bang aangelegd? Dan moeten ze zeker met slee, ski’s of snowboard de Big Air Bag in het Family Park uitproberen!

10. Chatel
Kinderskischool Chatel
Het authentieke bergdorp Chatel in Les Portes du Soleil staat al vele jaren bekend als familiebestemming en doet er alles aan om die reputatie te behouden. De skileraren van de 5 aanwezige skischolen zien het als hun plicht de kinderen op een leuke, speelse manier het skiën te leren. Club Piou Piou is er voor de allerkleinsten. In dit afgesloten kinderskigebiedje leren kinderen van 3 tot 6 jaar spelenderwijs skiën.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?