Door |Geüpdatet op: 12 februari, 2014|2.3 min leestijd|

Het liefst ga ik elke maand een lang weekend weg. Helaas bestaat er zoiets als de boodschappen en de huur die mijn geld op lijken te slurpen. Daarnaast zal mijn werk het niet helemaal op prijs stellen als ik 24 extra dagen per jaar vrij neem. Dus kijk ik maar jaarlijks uit naar die ene week dat ik eindelijk een weekje romantisch weg kan met mijn vriend. Ik heb er nu al helemaal zin in, geen Parijs of Rome dit keer, nee, iets wat minder bekend is.

Zo met mijn gedachte in een oud lief plaatsje aan de helderblauwe zee, kreeg ik een fantastisch idee. Die week vakantie doe ik hem cadeau voor Valentijn, waarom niet? Punt 1: op vakantie wilden we toch al gaan. Punt 2: de arme man werkt elke dag twee uur over, zo’n verrassing kan hij wel gebruiken. Punt 3: van dit cadeau kan ik zelf ook profiteren, zo ben ik dan ook wel weer. Ik ben dus zo snel mogelijk naar de vakantie-experts gelopen en stelde hen de vraag: ‘Welke plekken zijn niet bekend en wel onwijs romantisch?’ en (vooruit ik zal lief zijn) ik zal de top drie met jullie delen:

Griekenland – Chalkidiki
Samen zullen we dit ongerepte schiereiland ontdekken. We huren een auto en rijden langs de idyllische stranden en helderblauwe zee. We zullen stoppen in de sfeervolle plaatsjes en genieten van de onaangetaste natuur. In de avond zullen we ontspannen onder het genot van lokale lekkernijen, zoals verse vis en loukoumades (Griekse oliebolletjes met honing). Het meest romantische hotel op Chalkidiki is Hotel Flegra Palace in Pefkohori – Kassandra.

Griekenland, Chalkidiki

Italië – Taormina
Ik zie mezelf al lopen over de smalle weggetjes, langzaam de berg op hand in hand. We genieten van het adembenemende uitzicht, kijken uit over de azuurblauwe zee. In de verte zien we de wereldberoemde vulkaan Etna. In de avond zullen we door het pittoreske dorpje slenteren die bestaat uit gezellige straatjes vol restaurantjes, winkeltjes, boetiekjes en terrassen. Wat een magische sfeer hangt daar toch rond. Het luxe appartementencomplex Villa Oasis vlak bij het strand maakt het helemaal af.

Italië, Sicilië, Toarmina

Kroatië – Sibenik
Het lijkt hier wel alsof de tijd heeft stil gestaan. We zullen een romantische wandeling maken door de smalle steegjes en gezellige pleinen van de oude binnenstad. Na het culinaire diner zullen we een bezoek brengen aan één van de oude forten die om de stad heen liggen. Vanaf hier kunnen we genieten van een schitterende zonsondergang achter de mooie baai. Het meest romantische hotel in Sibenik is Hotel Ivan. Perfect gelegen aan het strand waar je kunt zwemmen, zonnen of watersporten.

Ik ben er nog niet uit, voor welke vakantie zal ik gaan?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?