Door |Geüpdatet op: 08 november, 2013|3.1 min leestijd|

Herfstvakantie….eindelijk weer naar de sneeuw! Ik ben de laatste tijd druk bezig met krachttraining op Papendal en daarnaast zeker 3 keer in de week aan ’t mountainbiken. Alles met dat ene doel, zo fit en sterk mogelijk zijn op 14 maart in Sochi!

Maar ik heb er wel zin in om de gewichten om te ruilen voor mijn snowboard en gewoon weer dat doen wat ik het allerliefste doe…snowboarden!

Op naar de gletsjer
Samen met het Team, Ilse, Lisa, Kathinka, Chris, Merijn, coach Edwin en mijn zoontje Julian vertrokken we zaterdagochtend vroeg richting het Oostenrijkse Mayrhofen. De reis liep voorspoedig en na zo’n dikke 9 uur kwamen we aan ’t einde van de middag aan in het Sporthotel Strass. Nadat iedereen was ingecheckt hebben we lekker met elkaar gegeten en vroeg naar bed want de volgende morgen zou de dag weer vroeg beginnen.

De volgende morgen vertrokken we om 8 uur al richting gletsjer. Aangezien het herfstvakantie was, was het heel druk bij de gondel. In deze periode zijn er vaak ook veel skiteams op de gletsjer om zich voor te bereiden op het komende wedstrijdseizoen. Van Nederlanders, Britten, Russen, Fransen, Duitsers en natuurlijk ook Oostenrijkers….allemaal aan ’t dringen om zo vroeg mogelijk boven te komen. Na een rit van 3 gondels kwamen we boven aan en hebben we de na het inrijden vooral besteed aan techniek. Uiteraard hebben we ook even bij het perfect geshapte funpark gekeken hoe alle pro’s (skiërs en snowboarders) aan ’t springen waren.

Het zou een drukke week worden, want naast de geplande trainingen zou zowel het NOC*NSF als de NOS langskomen. Zij wilden alvast beelden maken van ons in actie en interviews draaien. Allemaal content om de websites te vullen en achtergrond informatie over de deelnemers in Sochi te hebben. Leuk om te zien dat er eindelijk langzaam aan ook echt aandacht komt voor de Paralympische Spelen!

Bibian op de piste

Die maandag en dinsdag stonden, naast trainen dan ook vooral in het teken van de media….lange dagen op de gletsjer…maar goed, het is tenslotte voor een goed doel! Toen we woensdag boven in het restaurant aankwamen, eindelijk een dag zonder camera’s ;), kon je nog geen 20 meter voor je zien en werden er boven op de top windsnelheden van ruim120km/uur gemeten. Na een uurtje wachten, bleek dat het weer eigenlijk alleen nog maar slechter werd en besloten we weer af te dalen. Die middag hebben we daardoor in de gym besteed en afgesloten met een zwembadsessie.

Donderdag was onze laatste dag. We kwamen boven aan en het was “bluebird” (strak blauw) en zeker een kleine 15cm aan verse sneeuw! Ideaal dus. Na wat ”poeder bochtjes” zijn we vervolgens naar het funpark gegaan waar we goed op de schansen aan onze sprongtechniek konden werken. Toen we uiteindelijk aan ’t einde van de dag naar beneden gingen, hadden we allemaal een goed gevoel…..ondanks het feit dat het een drukke en hectische week was met veel media verplichtingen naast de training, hadden we allemaal wel weer progressie gemaakt! Nu op naar Nederland voor de Hoogste Wintertijd!

Snowboarden en skiën voor het goede doel
In de nacht dat de wintertijd inging, hebben ruim 65 deelnemers, gesponsord door vrienden en familie, 14 uur lang geskied of gesnowboard voor het goede doel, de Johan Cruyff Foundation. De opbrengsten worden besteed aan het project van Fundament tot Talent, een project waar kinderen met een lichamelijke beperking kennis kunnen maken met wintersport en eventueel de doorstroom naar een talentengroep te begeleiden.
Met een opbrengst van meer dan €24.000,- konden we terugkijken op een geslaagd evenement!

Op naar november, waar we onze eerste wedstrijden op 21 & 22 november in Landgraaf zullen hebben…..spannend…. Ik heb er zin in!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
08 november, 2013|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.