Door |Geüpdatet op: 11 augustus, 2017|2.8 min leestijd|

Eén van de grote voordelen van het werken bij Sunweb is de studiereizen die wij mogen maken. In een paar dagen ontdekken wij dan een bestemming en bezoeken wij een groot aantal accommodaties. Ik mocht onlangs voor u op pad naar Tunesië.

Vanaf Schiphol is het ongeveer 3 uur vliegen naar de nieuwe luchthaven Enfidha. Bij aankomst krijg je een rode stempel in je paspoort dat dienst als visum. Als je het land weer verlaat krijg je een zwarte stempel. Omdat je de Tunesische Dinar niet mag in- of uitvoeren kun je bij aankomst op de luchthaven direct je Euro’s omwisselen. Dit kan ook in bijna alle hotels en in de badplaatsen.

Het amfitheater el Djem

Gezellige badplaatsen
Tijdens deze studiereis heb ik verschillende badplaatsen bezocht. Hammamet heeft een authentiek centrum en een nieuw centrum (Yasmine). De meeste Sunweb accommodaties liggen bij het nieuwe centrum. Hier vind je een nagemaakte medina met winkeltjes en restaurantjes. Ook vind je hier Carthage Land, een pretpark voor het hele gezin, een winkelcentrum en veel uitgaansmogelijkheden! De stranden zijn schitterend. Port el Kantaoui is een wijk in Sousse. In Port el Kantaoui heerst een dorps karakter. Je vindt hier een mooie jachthaven, een kleine dierentuin en een waterfontein. Rondom de fontein kun je s ’avonds heerlijk flaneren en lekker eten bij één van de vele restaurantjes. Sousse heeft ook een oud en een nieuw centrum. In het oude centrum vind je een jachthaven en een traditionele medina. Bestel hier eens een shisha (waterpijp) een unieke ervaring! In het nieuwe centrum zijn verschillende moderne clubs en andere uitgaangsgelegenheden te vinden zoals The Saloon, Bonaparte en Banana’s. Mahdia is een nog relatief onbekende badplaats. Ben je een echte strandliefhebber zit je hier helemaal goed! Mahdia staat namelijk bekend om zijn parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Monastir is een moderne badplaats met een mooi centrum en verschillende bezienswaardigheden zoals de burcht en het mausoleum van president Bourghiba.

Het Bourguiba mausoleum

Cultuur
Ook als je iets van de cultuur wilt opsnuiven zit je in Tunesië helemaal goed. Je kunt bijvoorbeeld een 2-daagse tour maken door de Sahara. Ik kan de excursie naar Kairouan en El Djem aanraden. In de heilige stad Kairouan proef je meteen de echte Arabische cultuur. Kairouan ‘’stad van moskeeën’’ is een heilige stad, die voor moslims uit de hele wereld op de vierde plaats komt (na Mekka, Medina en Jeruzalem). Bezoek hier de Aghlabid bassins. Dit zijn 2 grote waterbassins uit de 9e eeuw. Ook de oudste moskee van Noord-Afrika, Sidi-Uqba, is een aanrader. Je mag hier als toerist naar binnen, maar gepaste kleding is wel gewenst.
El Djem staat bekend om het enorm grote en goed bewaard gebleven Romeins amfitheater. Het theater is het grootste amfitheater van het Afrikaanse continent, en was een van de grootste in het Romeinse Rijk. Er konden ongeveer 35.000 toeschouwers in plaatsnemen. Hier is ook de bekende film The Gladiator opgenomen. Dit amfitheater is in 1979 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

Sousse

Tunesië is een veelzijdig land. Op relatief korte afstand van Nederland kom je in een hele andere wereld en waan je je in het sprookje van 1001 nacht. Zowel strandliefhebbers, jongeren en cultuursnuivers zullen hier helemaal aan hun trekken komen.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
11 augustus, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.