Door |Geüpdatet op: 22 februari, 2013|1.7 min leestijd|

Velen kennen ondertussen de verhalen van het Zonnestrand; een bruisende uitgaansplek met vele restaurants en barretjes. Maar er is meer en daarom ging ik op ontdekking uit aan de mooie kust in Bulgarije naar iets anders.

Byala is bijvoorbeeld één van die plaatsjes die totaal tegenovergesteld is aan Zonnestrand. Mijn ideale dag begon hier met een prachtige zonsopkomst. Het is de moeite zeker waard om hiervoor vroeg uit je bed te komen en vervolgens een heerlijk kopje koffie te drinken in één van de lokale koffiehuizen. Maar ook de plaats Obzor heeft zijn eigen charme. Het brede, mooie zandstrand dat wat lager ligt dan het plaatsje zelf, is zeer geschikt om een dagje door te brengen! De dag kun je dan afsluiten in één van de gezellige restaurantjes.

Zo’n ander soort plaatsje is Pomorie, veruit mijn favoriet. Hier is namelijk niet alleen het strand de grote trekpleister. Er is ook nog veel historie te vinden. Het klooster in het midden van het centrum is echt bewonderenswaardig. En natuurlijk kon ik hier ook niet voorbij aan de bekende modder therapieën. Ik kwam weer terug als nieuw! Sunweb biedt hier het Sunset Resort aan. Dit ligt heerlijk rustig, een aantal kilometer buiten Pomorie aan het mooiste stuk strand dat er is in de omgeving. Het animatieteam doet zijn best om de kinderen te vermaken en de vele restaurants, barretjes, zwembaden en glijbanen maakte het voor mij een ideale vakantieplek!

Een volgende keer zou ik ook Sozopol willen bezoeken dat werkelijk prachtig moet zijn. De rotspartijen en diversiteit aan planten moet zeker een bezoekje waard zijn. En ook kun je vanuit hier een excursie naar Istanbul maken; een prachtige stad. Mijn conclusie? Bulgarije biedt veel meer diversiteit dan verwacht. Ik dacht dat het alleen ging om strand en strand. Hoe heerlijk ik dat ook vind, het is fijn als er meer keuze is op m’n vakantiebestemming en dat is aan de Zwarte Zee in Bulgarije zeker het geval!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?