Door |Geüpdatet op: 12 juni, 2014|3.6 min leestijd|

Een tijdje terug schreef ik al over de schitterende kustlijn van de Algarve en hoe graag ik daar zelf nog eens naar toe wilde om er meer van te zien. Samen met collega Lisa heb ik mijn kans gegrepen en stapten we in april op het vliegtuig. Zij was hier  helemaal nog nooit geweest.

A: Wat was jouw eerste indruk toen we uit het vliegtuig stapten?
L: Het was lekker warm, dat is altijd fijn en de reisleiding stond ons al meteen op te wachten. Daarna zijn we direct naar Hotel Mirachoro Praia in Carvoeiro gegaan, daardoor heb ik niet meteen een indruk van de omgeving gekregen. De volgende dag zijn we natuurlijk wel op pad gegaan, wat vond jij van Carvoeiro?

Carvoeiro

A: We zijn natuurlijk ’s avonds al meteen even Carvoeiro ingegaan. Vlak naast het hotel zitten een paar eet- en drinkgelegenheden waaronder Terroir, dat gezellige wijnbarretje waar we de week meteen goed begonnen met allemaal kleine hapjes en lekkere Portugese wijn! De dag erna viel vooral het mooie uitzicht over het kleine baaitje van Carvoeiro op en het gezellige pleintje aan het strand.
L: Oh ja, ik hoorde dat er in de zomer bijna iedere avond livemuziek is op dat pleintje. Daar zitten ook nog al die restaurantjes omheen waar wij de volgende dag hebben gegeten. Al met al een gezellig plaatsje.

Klein café aan de kust

A: Waar zijn we de dag daarna ook alweer heen gegaan?
L: We zijn toen langs de kust naar Lagos gereden en onderweg gestopt bij allemaal mooie strandjes en rotsformaties, waaronder Ponta da Piedade.
A: Dat was toch waar je die mooie wandelingen kon maken?
L: Ja! Het uitzicht was echt waanzinnig.
A: Ik vond het ook leuk dat we stopten in Alvor, echt een pittoresk plaatsje en de sfeer werd helemaal compleet door die man die op een accordeon aan het spelen was op het plein.
L: Wel jammer dat we geen tijd hadden om een visje te eten in restaurant Sueste in Ferragudo, dat werd ons door onze Portugese gids wel aangeraden.
A: Gelukkig konden we wel even een korte pauze houden in Vitor’s Village. Echt een superleuk familiehotel, zoveel ruimte rondom de gebouwtjes! Mijn zus is er afgelopen zomer geweest met haar gezinnetje, die was er ook helemaal weg van!

Lokale visrestaurantjes

L: En toen natuurlijk door naar Albufeira.
A: Dat was wel weer even iets anders dan de kleine, schattige plaatsjes die we de dagen ervoor bezochten vond ik.
L: Ja, maar ondanks dat het groter is dan de andere plaatsjes, vond ik het daar ook gezellig en sfeervol! Vooral het oude centrum heeft echt z’n charme met kleine straatjes, witte huisjes en allemaal leuke restaurantjes en barretjes. Wat vond jij het leukste appartement of hotel?
A: Moeilijk om te kiezen, er is daar zoveel mogelijk! Ik denk dat mijn voorkeur uit zou gaan naar Inatel Albufeira. Lekker direct aan het strand en super nieuw en modern ingericht! En waar zou jij vakantie gaan vieren?
L: Ik vond Do Parque, net buiten Albufeira in Olhos d’Agua ook wel erg leuk, ik werd verliefd op het mooie uitzicht over het strand en het dorpje beneden de appartementen.

Prachtig uitzicht

A: Ik baalde echt dat ik een dag eerder dan jij weer terug naar huis moest! Hoe was jouw laatste dag?
L: Hoogte punt van de dag was het bezoek aan Pedras del Rei. Alweer zoveel ruimte overal! En daarvandaan met het gratis treintje door natuurgebied Ria Formosa naar het strand. En na een lekkere lunch was het voor mij ook weer tijd om terug te vliegen naar Nederland.

Lisa en Anne in de haven van Albufeira

A: Zo’n studiereis is altijd zo druk, de tijd vliegt voorbij! Wat vond jij het leukste aan de Algarve?
L: De afwisseling! Authentieke dorpjes en grotere badplaatsen, knusse appartementen en moderne hotels, rustige wandelmogelijkheden of spectaculaire boottochten; het kan er allemaal! En jij?
A: Ik ben blij dat ik meer van de Algarve heb kunnen zien, ik vind het echt zo’n mooie regio! Van ieder baaitje en verborgen strandje werd ik steeds weer helemaal gelukkig.
L: Dus, volgend jaar weer?!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
12 juni, 2014|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. bosch 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    wij komen al 22jaar naar portugal zo mooie en elke jaar vinden wij nieuwe plekjes veel vrienden in portugal meer
    dan thuis elke jaar is thuis komen voor ons de best plekje
    op aarde en hoop heel lang naar portugal te gaan


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.